Kormányinfó: Továbbra sincs koronavírusos megbetegedés Magyarországon

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte: éjjel is érkezett hét minta, de egyelőre nincs pozitív eredmény.

Elmondta: 1 millió 200 ezer szájmaszk ma is rendelkezésre áll, ezeknek a gyógyszertárakba eljuttatásáról gondoskodnak, valamint napi 25 ezer maszkot készítenek. Hiány tehát nincs, de mivel sokan vásároltak maszkot az utóbbi időben, előállhat olyan helyzet, hogy nem lehet kapni néhány helyen, de az operatív törzs gondoskodik arról, hogy a lehető leggyorsabban eljuttathassák a maszkokat a gyógyszertárakba – közölte Gulyás Gergely.

30 milliárd forintot kap a BM a börtöntelítettség csökkentésére

Harmincmilliárd forintot bocsát a kormány a Belügyminisztérium (BM) rendelkezésére, hogy abból még az idén megszüntessék a börtönök 100 százalék fölötti telítettségét – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A pénzből akár ideiglenes büntetés-végrehajtási intézmények is létrehozhatók – mondta Gulyás Gergely, hozzátéve, hogy a mobilbörtön fogalma Magyarországon kívül is ismert. Közölte: részben ezekkel kell megoldani, hogy a jelenleg 115 százalékos telítettség lecsökkenjen.

A miniszter egyúttal örömét fejezte ki, hogy az Országgyűlés a héten elfogadta azt a törvényt, amely átmenetileg felfüggeszti az elítélteknek a kártérítések kifizetését. Egyértelművé vált ugyanis, hogy egy iparág épült fel erre, amelynek megálljt kell parancsolni – tette hozzá.

462 millió forint többletforrást kap a MOB

A kormány az eddigi forrásokon túlmenően további 462 millió forintot biztosít soron kívül a Magyar Olimpiai Bizottságnak (MOB) a tokiói nyári olimpiára való felkészülésre – közölte Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

A miniszter elmondta, a kormány legutóbbi ülésén meghallgatta Kulcsár Krisztiánt, a MOB elnökét, és abból indultak ki – utalt a koronavírusra -, hogy lesz olimpia.

Kulcsár Krisztián arról tájékoztatta a kabinetet, hogy 13 érmet tart reálisnak Tokióban.

Gulyás: a főpolgármester tartsa be ígéretét a 3-as metró klimatizálásáról!

A főpolgármester felelőssége, hogy betartsa ígéretét a 3-as metró klimatizálásáról – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

Gulyás Gergely emlékeztetett: a Fidesz-frakció előterjesztett erről a kérdésről egy javaslatot, de a Fővárosi Közgyűlés többsége leszavazta. Ugyanakkor ha a főpolgármester a 3-as metró klimatizálására tett ígéretet a kampányban, az a minimum, hogy ezt az ígéretét valóra váltja – közölte.

Gulyás Gergely a Szabad Tér Színház ügyéről azt mondta: számukra az a megoldás elfogadható, amely Bán Teodórának is az. Van egy szakmai bizottsági javaslat, amely egyhangú volt, és a bizottság művész tagjainak hozzáértését, pártatlanságát az ellenzék részéről sem érte kritika – közölte. Hozzáfűzte: ezért a főpolgármesternek választ kell adnia, miért veszi semmibe ezt az egyértelmű véleményt.

Cikkünk folyamatosan frissül!

(MTI)

Kiemelt képünkön Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter látható a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2020. február 27-én. MTI/Szigetváry Zsolt  

'Fel a tetejéhez' gomb