Demeter Márta szerint nem ő hozta nyilvánosságra a katonai adatokat

Demeter Márta, az LMP újdonsült társelnöke úgy érezte, hogy ebbéli pozíciójában az első interjúját az Alfahírnek kell adnia. Önmagában kérdéseket vet fel, hogy miért gondolja azt az LMP egyik vezetője, hogy a Jobbikkal szoros barátságot ápoló hírportálnak kell nyilatkoznia. Talán ő is az Ungár-féle vonalat képviseli párton belül, miszerint a Jobbik és az LMP együttműködésének gyakorlatát ki kell alakítani.

Megmosolyogtató volt olvasni, hogyan próbálja megmagyarázni Demeter Márta, miért is hozott 30 évre titkosított katonai adatokat nyilvánosságra – nyilvánvaló politikai haszonszerzés céljából. Demeter tettét azzal indokolja, hogy ő „csak kérdéseket tett fel”, és a kormányt nyilvánvalóan csak ez zavarja. A magyarázkodás egy idő után átcsap vádaskodásba is. Egyenesen odáig megy, hogy azt állítja, nem is ő, hanem a Honvédelmi Minisztérium volt az, aki nyilvánosságra hozta az adatokat.

„Teljesen indokolatlanul és kizárólag a HM hozott nyilvánosságra olyan adatokat, amelyek állításuk szerint egy katonai misszióval kapcsolatosak, miközben ezzel mást vádol mind a Fidesz, mind a tárca.” – mondja Demeter.

Néhány egyszerű kattintás után persze kiderül, hogy ennek a fele sem igaz. Demeter Márta bárki által hozzáférhető írásbeli kérdésében ugyanis szó szerint a következőket állítja:

„Szeptember közepén, a kecskeméti repülőbázison tett iratbetekintésem során kiderült, hogy a Magyar Honvédség által vett egyik Airbus A-319-es repülőgéppel kiképző repülés keretében utazott szeptember elején Orbán Flóra, Pafosz szigetéről Budapestre. Az utasok szállítását az Összhaderőnemi Parancsnokság (ÖHP) parancsnoka engedélyezte.”

Nyilvánvaló tehát, hogy Demeter hazudik, amikor a kormányt próbálja bemószerolni.

A Honvéd Vezérkar főnöke ugyanis jogszabályban foglalt felhatalmazása alapján, a nemzetbiztonsági érdek mérlegelésével engedélyezte a szándékos félrevezetés tisztázását lehetővé tévő adatok megismertetését a Honvédelmi Minisztériumnak. Az írásbeli kérdés benyújtása után. 

Nem tudni, mi lesz az ügy kimenetele, de az biztos, hogy ha Demeter Mártát kizárják a nemzetbiztonsági bizottságból, azzal a képviselő asszony történelmet ír a magyar politikában, hiszen bizottsági tagságától még senkit nem fosztottak meg 1990 óta.

 

'Fel a tetejéhez' gomb