Cseh Katalin attól fél, hogy nem félnek az emberek

A momentumos Cseh Katalin máris nagyot megy, pedig alig választották meg európai parlamenti képviselőnek. Szembeállt a jó öreg szoci polccal, levette az „Egy hazaáruló naplójából” című örökbecsűt, leporolta a megfelelő soroknál, és várja az Örömódát majd a Király utca környékén, ha hazajön.

Kevesen tudnak ilyen jól sorba állni.

Cseh fél év alatt akkora belga lett, hogy az még Andor Lászlónak vagy Kovács Lászlónak se ment volna annak idején. A Facebookra mindennap írnak meggyőződéssel hülyeségeket, de egy elvileg felelős EP-képviselőtől azért ez mégiscsak sok. Ennyire nyíltan a hazája ellen senki sem szokott fordulni 2019-ben, még akkor sem, ha nem szereti a kormányt.

„Kovács Zoltán kormányszóvivő tegnap azt nyilatkozta: a kormány vétózni fog, ha az EU támogatásokat jogállami kritériumokhoz kötik. E nyilatkozat egyértelmű beismerés: a kormánynak esze ágában sincs az Unió alapértékeit tiszteletben tartani. A kormány azért fél a jogállami normákhoz kötéstől, mert tudja: nem tartja be a jogállami normákat.”

Nem. Kedves Katalin, a kormány nem a jogállamiságtól fél – máskülönben ön nem bűnözhetne Magyarország ellen Európa fővárosában –, hanem attól, hogy a közös hazánk kevesebb pénzt kap a következő költségvetési ciklusban. Attól fél, hogy kevesebb pénz lesz az emberek zsebében. Attól fél, hogy az ország fejlődése megtorpanhat.

Ha az országnak rossz, a Momentumnak jó?

Ha Cseh mondatai mögé nézünk, egyértelműen látszik a szándék: adjon kevesebb pénzt az EU Magyarországnak, hiszen így talán(!) a Momentum és barátai majd jobb eséllyel indulhatnak a 2022-es országgyűlési választásokon. Ez az elv volt már a Momentum buksijában a NOlimpia kampányuk alatt is.

Kár, hogy nem értik a demokrácia lényegét…

A népet kellene szolgálni. De nem a belgát, hanem a magyart!

 

Forrás: Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre