Imalánc indult a provokátorért

Imaláncot indított a közelmúltban az augusztus 20-i körmenetet és Szent István király tiszteletét otrombán megtámadó Homonnay Gergelyért az üldözött keresztények megsegítéséért felelős Azbej Tristan államtitkár.

„Közeledik augusztus 20., amikor a pesti belvárosban szoknyás férfiak szar számokat énekelve körbehurcolnak egy mumifikált kezet, amiről csak annyit lehet tudni bizonyosan, hogy egy férfié volt, aki, ha jobbkezes volt, ezzel maszturbált, és törölte a seggét”– írta a Facebookon a napokban Homonnay Gergely.

A sokakat hitében és nemzeti büszkeségében vérig sértő bejegyzés ultraliberális és szélsőségesen egyházellenes körökben tetszést aratott, miközben a többség értetlenül áll a kifejezésmód előtt (is).

A nagy port kavaró bejegyzést követően Azbej Tristan imaláncot indított. Az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár közösségi oldalán úgy fogalmazott: „szemben a modern kori militáns liberálisokkal, mi elítéljük ugyan az emberek gonosz tetteit, de magukban az emberekben a Jóisten tükörképét látjuk”.

„Gergely, látom benned is a Jóisten hasonlatosságára teremtett embert, és ez arra indít, hogy minden cinizmus, leereszkedés, kommunikációs kunszt vagy rossz szándék nélkül elmondjak érted egy imát, és erre kérjek másokat is – írta az államtitkár.

A fogadtatás élénkebb, mint arra számítottam: több tucat imafelajánlásnál járunk – mondta szombat délután a Vasárnap.hu-nak Azbej Tristan. Kérdésünkre hozzátette: ezek szerint sokan látják hasonlóan azt, hogy a politikában nincs helye a szenvelgésnek, a korrektkedésnek, mert az az eszmék háborújáról szól, de nincs helye a személyre irányuló gyűlöletnek sem. Homonnay Gergely nem túl eredeti megjegyzései egyébként ugyanúgy a szemétgödörbe valók, mint azoké az elvtársaié, akik korábban tetemcafatnak nevezték a Szent Jobbot vagy micisapkának a Szent Koronát. Abból, hogy tegnap óta kezd szétesni a kommunikációja – közösségi médiaoldalán további provokációval fenyegetőzik, nem közszereplő kritikusainak az arcképét teszi közzé – az érződik, hogy kezd rájönni, hogy valamit elrontott. Abból pedig, hogy végső soron örömét fejezte ki az érte elmondott imákkal kapcsolatban, pedig azt érzem, hogy van értelme a kezdeményezésemnek. Remélem javára válik – összegzett Azbej.

A Vasarnap.hu kipróbálta, vajon egyházellenes bejegyzések közzétételét követően is működik-e a Facebook közösségi alapelvekre máskor oly’ érzékeny cenzúrája. Miután több munkatársunk is jelentette a közösségi oldalnak a vallási meggyőződésben bántó bejegyzést, azt a választ kaptuk, hogy Homonnay posztját megvizsgálták és az nem ellenkezik a Facebook közösségi alapelveivel. Összehasonlításképp: néhány nappal ezelőtt egy magyar életpárti aktivista által közzétett videót blokkolt a Facebook, amelyen a magzat anyaméhben történő fejlődése volt látható…

Iratkozzon fel hírlevelünkre