Letették a Katolikus Karitász logisztikai központjának alapkövét

Letették a Katolikus Karitász székesfehérvári logisztikai központjának alapkövét hétfőn, az Alba Ipari Zónában épülő 890 négyzetméteres csarnokból a segélyszervezet a nyugati országrészt fogja ellátni.

Spányi Antal megyés püspök, a Katolikus Karitász elnöke elmondta, hogy a szervezet EFOP-pályázaton 650 millió forintot nyert, amelyből a székesfehérvári mellett Felsőzsolcán építenek egy másik logisztikai központot, illetve Pécsen a regionális feladatellátását segítő koordinációs, képzési és önkéntes központot alakítanak ki már meglévő épületek felújításával és berendezésével.

Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök, a Katolikus Karitász elnöke a segélyszervezet központjának alapkőletételén Székesfehérváron, az Alba Ipari Zónában 2019. április 8-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára közölte, hogy a kormány a segélyszervezeteknek mintegy 4,5 milliárd forint támogatást biztosít. A hat nagy karitatív szervezet 650-650, míg a három kisebb 200-200 millió forintos támogatásból fejleszt, ezzel az ország harmincöt településén, negyven helyszínen valósulnak meg beruházások – tette hozzá.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre