Brüsszel legalizálná az illegális bevándorlást

A miniszter részt vesz a litvániai Palangában a V4-ek és az Észak-balti Nyolcak találkozóján, ennek okán nyilatkozott a sajtónak.

„Az Európai Bizottság újra feltette a régi lemezt, amelyből egyértelművé válhat mindenki számára, hogy Brüsszel szereti a bevándorlást, hiszen az Európai Bizottság most éppen a legális migráció pozitív hatásairól kezdett el kommunikálni, ami gyakorlatilag visszavisz minket a globális migrációs csomagról szóló tavalyi New York-i vitákba, amelyek semmi másról nem szóltak, mint az illegális migráció legalizálásáról” – fogalmazott a miniszter.

Szerinte ebbe a törekvésbe „állt bele” az Európai Bizottság újult erővel, és az EP-választások közeledtével újabb kommunikációs hadjáratot indított el a migráció pozitív hatásairól.

Szijjártó Péter elmondta, hogy a migráció az egyik olyan téma, amely a legmélyebb választóvonalakat és véleménykülönbségeket hozta ki az Európai Unió történetében, és az EP-választás fog választ adni arra a kérdésre, hogy az EU milyen irányban megy tovább.

Az Európai Bizottság továbbra is altatni akarja az európai kormányokat, és az európai közvéleménnyel el akarja hitetni azt, hogy a migrációs válság nem is létezik és a migrációs jó. Ezzel gyakorlatilag az elmúlt négy-öt esztendő európai történéseit akarják eltagadni. Láthattuk, hogy a migráció nyomán a terrorfenyegetettség soha nem látott súlyosságúvá vált az elmúlt évtizedek vonatkozásában Európában és a biztonsági kihívások egyre jobban növekedtek az elmúlt években” – mondta Szijjártó Péter.

(MTI)

 

'Fel a tetejéhez' gomb