Hölvényi György: Európában az egyházakkal kapcsolatos legnagyobb probléma a közöny


Hirdetés

A Közös felelősség: az állam és a vallási közösségek együttműködése Európában című konferencián elmondtam, hogy Európában az egyházakkal kapcsolatos legnagyobb probléma a közöny – ismertette közösségi oldalán szombaton Hölvényi György.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) európai parlamenti képviselője hozzátette:

a közömbösségnek súlyos következményei vannak, mert a keresztényekkel szemben állók látják, hogy a nyugati világnak nem fontos a kereszténység és az iszlám világban kisebbségként élő keresztény közösségek.

A közömbösség másik súlyos következménye a vakság, az, hogy az európai vezetők nem veszik észre az egyházak pótolhatatlan szerepét a társadalomban – jelentette ki a kereszténydemokrata politikus.

Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára ugyanitt arról beszélt, hogy a magyar kormány és az egyházak együttműködése nem áll meg az ország határain belül, hanem megmutatkozik a külpolitikában is, különösen a nemzetközi segélyezési politikában.

Emlékeztetett:

a kormány egyedülálló kezdeményezésként indította el 2016-ban a Hungary Helps programot az üldözött keresztények megsegítésére. Hét év alatt több mint 60 országban támogattak keresztény és más hitelvű humanitárius és fejlesztési kezdeményezéseket, és 350 támogatáson és adományon keresztül 2 millió ártatlanul, a hite miatt üldözött emberhez juttatták el a magyar emberek segítségét.

Címlapkép: Hölvényi György európai parlamenti képviselő a budapesti Néprajzi Múzeumban 2024. október 18-án. Forrás: Facebook/Hölvényi György

Forrás:
Hölvényi György Facebook oldalalMTI
'Fel a tetejéhez' gomb