Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért a békéért

El tudjuk képzelni, milyen ereje van annak, ha egymillió gyermek imádkozik ugyanazért a közös célért? A Szűzanyával való közös imára hív minket az a kezdeményezés, amelynek keretében egymilló gyermek imádkozza a rózsafüzért a békéért és a világ egységéért. Az imához bátran csatlakozhatunk mi is október 18-án.

Az Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért kezdeményezés célja, hogy felébressze korunkban a hitet az ima erejében. A világméretű kampány szeretné rávirányítani a reflektorfényt a Fatimai Szűzanya szavaira: a rózsafüzér gyermeki és bizalomteljes imája valóban megváltoztathatja a világot, legyőzheti a gonoszt, és békét hozhat a Földre.

A szervezők hangsúlyozzák, hogy a gyerekekkel közös rózsafüzér ima erősíti az egységet az egyházban és a népek között. Hiszen mindannyian arra vagyunk hivatva, hogy az imában egyesülve olyan családot alkossunk, amely átível minden határon.

Ahogyan az ima növeli bennünk Isten és a felebarátunk iránt érzett szeretetet, úgy nyitja meg a rózsafüzér szívünket az üldözöttek, rászorulók és szegények megsegítésére, akikben Krisztus szenvedését tapasztalhatjuk meg.

Hogyan csatlakozhatunk a kampányhoz?

Nem kell mást tennünk, mint regisztrálni a szervező Aid to the Church in Need (ACN) nemzetközi katolikus lelkipásztori segélyszervezet honlapján, amely egybegyűjti az imaszándékokat, és október 18-án imádkozni gyermekeinkkel: családunkban, katolikus közösségeinkben, iskoláinkban, plébániánkon, hogy minél több gyermek hangja hallatszódjon egyszerre, és kiáradjon közösségeinkre a kegyelem és a béke.

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” ötlete még 2005-ben született Caracasban, Venezuela fővárosában, amikor egy út menti szentélyben több gyermek rózsafüzért imádkozott. Az ima hatására néhány jelenlévő asszony mélyen átélte Szűz Mária jelenlétét, és a jelenés után azonnal Szent Pio atya ígérete jutott eszükbe: „Amikor egymillió gyermek imádkozik rózsafüzért, a világ megváltozik.”

Pontosan erről szól a kezdeményezés: bizalom a gyermeki ima erejében, hiszen Jézus azt tanítja nekünk: „Ha nem lesztek olyanok, mint a gyermekek, nem mentek be a mennyek országába” (Mt. 18:3).

Azóta eltelt jó pár év, és ezalatt gyerekek százezrei csatlakoztak a határokon átívelő imához, ami számos megindító gyümölcsöt hozott a világ több részén. Nemcsak a gyerekek öröméről és buzgóságáról érkeztek beszámolók, de arról is, hogy a velük együtt imádkozó felnőtteket is megérintette a kegyelem, és elkezdtek állandó helyet kialakítani a rózsafüzérnek az életükben.

És hogy miért éppen október 18-án imádkozzák a gyermekek a rózsafüzért? Október a rózsafüzér hónapja, és 18-án üljük Szent Lukács evangélista ünnepét is. Ő az, aki megőrizte számunkra Jézus gyermekkorának történetét, és a hagyomány szerint ő maga is szorosan kötődött a Szűzanyához, Isten Anyjához.

A szervezők vallják, egyedül Isten hozhat békét. Ehhez azonban mi is hozzájárulhatunk – akár konkrét segítséggel, de mindenekelőtt imáinkkal.

Címlapkép forrása: acninternational.org

'Fel a tetejéhez' gomb