Vicsek Annamária: Meg kell védeni keresztény értékeinket!

„Európában a kereszténység fokozódó támadás alatt áll, ami az illegális migráció egyik következménye” – minderről a vallási intolerancia európai növekedésével kapcsolatos vitában beszélt Vicsek Annamária, a Fidesz-KDNP vajdasági EP-képviselője.

A Patrióták EP-frakciójának tagja felszólalásában kiemelte: az utóbbi időben jelentősen nőtt Európa szerte a keresztények elleni gyűlölet-bűncselekmények száma. Szavai szerint a  keresztény kegyhelyek elleni támadásokat nem lehet puszta vandalizmusként kezelni.

Ezek gyűlölet-bűncselekmények,  amelyek a kereszténység egésze ellen irányulnak és sértik a vallásszabadsághoz fűződő alapjogot.

– mondta a fideszes képviselő.

Minden vallási közösséget meg kell illessen a védelem. Fontos lenne, hogy az Európai Bizottság antiszemitizmus és antimuzulmanizmus elleni harccal megbízott koordinátorához hasonlóan, hozzon létre egy koordinátori pozíciót, aki a kereszténység elleni támadások megfékezése ellen és a keresztény értékek mellett lépne fel. A kereszténység hagyományosan az európai identitás alapja, amit nekünk, európai polgároknak kell megvédenünk.

– tette hozzá Vicsek.

Fotó: MTI

'Fel a tetejéhez' gomb