A budapesti embervadász antifa, Ilaria Salis apja Magyar Pétert támogatja

Ilaria Salis – aki a 2023 februárjában történt antifa támadások gyanúsítottjaként töltött hónapokat magyarországi börtönben, majd megválasztása után mentelmi joga miatt elengedték – édesapja Magyar Péternek drukkol, hogy leváltsa az Orbán Viktor kormányát – derül ki a Tisza Párt elnöke által írt bejegyzéshez fűzött kommentjéből.

Ilaria Salis az EP szerdai plenáris ülésén felszólalásában arról kesergett, hogy őt mennyire sanyargatták a magyar börtönben. Csak arról felejtett el beszélni, hogy miért került oda. Mint ismert, 2023. február 9. és 11. között öt támadást hajtott végre egy külföldi állampolgárságú tagokból álló társaság Magyarországon. Hátulról rontottak rá olyan járókelőkre, akiket egy meg nem valósult rendezvény résztvevőinek véltek. Különféle eszközökkel, köztük viperával és gumiborítású kalapáccsal brutálisan bántalmazták őket. A megtámadott kilenc ember közül négyen súlyos, öten könnyű sérüléseket szenvedtek. Az áldozatok között volt magyar és külföldi állampolgár is.

A Budapesten elfogott antifa aktivista, Ilaria Salis ellen bűnszervezetben elkövetett három rendbeli, két esetben társtettesként, egy esetben bűnsegédként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat Magyarországon. Mivel Ilaria Salis június 9-én európai parlamenti mandátumot szerzett, a mentelmi jogára hivatkozva a bíróság a vonatkozó nemzetközi jogszabályok alapján felfüggesztette az ellene folyó eljárást és kiengedte a házi őrizetből.

Ilaria Salis visszatért Olaszországba, most pedig már Strasbourgban, EP-képviselőként(!) vállal szolidaritást a bebörtönzött antifasisztákkal. A vádlottból hirtelen EP-képviselővé avanzsált olasz szélsőbaloldali antifa apja pedig kommentben biztosította Magyar Pétert támogatásáról.

Roberto Salis úgy fogalmaz: nagyon bízik abban, hogy hamarosan megtörténik Orbánék leváltása, mert „az Európai Uniónak nagy szüksége van a demokratikus Magyarországra.”

A La Repubblica korábban azt írta: a párt szélsőségesen magyarellenes vezetője, a Soros György által támogatott Elly Schlein vetette fel Ilaria Salis képviselői jelöltségének lehetőségét. Roberto Salis pedig kijelentette: Ilaria azért jelölteti magát, hogy „senkivel ne történhessen meg többé Európában, ami vele történt”. Ezzel gyakorlatilag azt üzente, büntetőjogi felelősségre vonás nélkül tombolhassanak az antifák Európában.

Nos, ilyen szélsőbaloldali, antifasiszta támogatókkal jogosan merülhet fel kérdésként: Magyar Péter vajon kinek az érdekeit is képviseli..?

Fotó: Tövissi Bence / Index

'Fel a tetejéhez' gomb