Magyar Péter a közmédia bojkottjára szólított fel

A Tisza Párt elnöke a „propagandamédia” termékeinek bojkottjára szólított fel az MTVA épülete elé szombaton meghirdetett demonstráción.

Magyar Péter azt kérte a jelenlévőktől, hogy bojkottálják az MTVA mellett a többi között a Hír TV, a TV2, az Origo, a Magyar Nemzet, a Metropol, az Index és a „rogáni propaganda” valamennyi „csápját”.

Beszédében a „propagandagyár” megszüntetését, valódi, objektív közszolgálati hírszolgáltatást és azt követelte, hogy az M1 aktuális csatorna élő adásban számoljon be a demonstrációról, vagy ha ezt elmulasztották, akkor felvételről, vágatlan formában adják le az ott történteket.

Azt is követelte, hogy élő adásban olvashassa be a párt 16 pontját. Az épületbe ugyan bement, ám a követelések felolvasására nem kapott lehetőséget.

A Tisza Párt demonstrációjának résztvevői az MTVA óbudai székháza előtt 2024. október 5-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A köztelevízió az M1 aktuális csatorna szombat déli híradója azokra a kifogásokra válaszolva, amely szerint nem biztosít lehetőséget az ellenzéki pártoknak, köztük a Magyar Péter által vezetett Tisza Pártnak a szereplésre, hangsúlyozta: szeptember 12. óta hat élő adásba hívták meg a politikust, illetve pártja képviselőjét, ebből egyet fogadott el.

A híradó arról is beszámolt, hogy Magyar Péter követelései között szerepel a közmédia valódi közszolgálati médiává alakítása, illetve szerepel benne a vezérigazgató, továbbá a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH)vezetőinek lemondása is, de visszaállítaná a közmédia feletti politikai felügyeletet is és követeli a sajtó-helyreigazítási szabályok módosítását.

A híradóban elhangzott, hogy Magyar Péter beleavatkozna a műsorstruktúrába is, amikor követeli a késő esti kínai és orosz híradók valamint az Egyperces híradók megszüntetését, ám a német és az angol nyelvű híradókról nem ír.

Forrás:
MTI
'Fel a tetejéhez' gomb