Orbán Balázs: Jó látni, hogy a békepárti hangok erősödnek Európában is – Tűzszünetet követelnek a német politikusok

A ma reggeli Frankfurter Allgemeine Zeitungban megjelent egy nyílt levél, melyben három keleti tartomány eddigi és leendő miniszterelnökei, nevezetesen a CDU-s Michael Kretschmer, Mario Voigt, illetve az SPD-s Dietmar Woidke kijelentik, hogy mielőbbi béketárgyalásokat, tűzszünetet és aktívabb német diplomáciát követelnek – írta közösségi oldalán pénteken Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója. Az orosz-ukrán háború kapcsán „ragadtak tollat” a nyílt levél írói.

Orbán Balázs hozzátette:

a kelet-német politikusok azt írták, „nincs szabadság biztonság nélkül”, és jól tenné Németország, ha a biztonság és béke alapvető kérdéseiben meghallgatná keleti partnereit.

A miniszterelnök politikai igazgatója a bejegyzésében megjegyezte, hogy a katonai erőnek csak akkor van értelme, ha intelligens diplomáciával párosul.

Jó látni, hogy a békepárti hangok erősödnek Európában is

– írta végezetül.

Véget akarunk vetni az emberek szenvedésének, amelyet ez a pusztító háború okoz, és támogatjuk a tűzszünetet és a tárgyalásokat az ENSZ Alapokmányával összhangban és az Ukrajna és Oroszország közötti budapesti szándéknyilatkozat szellemében, hogy elkerüljük a további vérontást és rombolást

– olvasható a német politikusok által jegyzett nyílt levélben.

Erős és egységes szövetségre van szükség ahhoz, hogy Oroszországot a tárgyalóasztalhoz ültessük. Németország és az EU túlságosan határozatlan volt ezen az úton. Minél szélesebb a nemzetközi szövetség, annál nagyobb lesz a nyomás. A cél a tűzszünet elérése és megbízható biztonsági garanciák nyújtása Ukrajna számára – írta Michael Kretschmer, Mario Voigt és Dietmar Woidke.

Forrás:
Orbán Balázs Facebook oldalazeitung.faz.net
'Fel a tetejéhez' gomb