Simicskó István: Hazánknak szüksége van az idősekre – A rendszerváltáskor ők vívták ki a szabad és független Magyarországot

Október elseje az idősek világnapja. Hálával és tisztelettel gondolunk azon honfitársainkra, akik egy küzdelmes élet munkájával, de mindemellett szerető és gondoskodó szívvel létrehozták nekünk a mai békés és fejlődő Magyarországot – írta közösségi oldalán kedden Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési frakcióvezetője.

Így folytatta:

A nehéz időkben, az idegen elnyomás alatt ők őrizték a szabadság lángját, ők tartották meg a nemzet lelkét és kultúráját, vigyázták a családok egységét. A rendszerváltáskor ők vívták ki a szabad és független Magyarországot.

Ők nevelték fel azt a generációt, amely már egy szabad világban nőhetett fel, szabadon tanulhat, szabadon utazhat, és hangját szabadon hallathatja, a múlt borzalmait és nehézségeit csupán tankönyvből és a szülők, nagyszülők elbeszéléseiből ismeri. Köszönjük nekik azt az áldozatot, amelyet mindannyiunkért meghoztak – fogalmazott.

Mi, kereszténydemokraták, hálánk és elismerésünk jeleként támogatjuk a kormány minden törekvését, amely arra irányul, hogy az idősek nyugodt, biztonságos és megbecsült életet élhessenek – szögezte le.

Hozzátette: 2010 óta megdupláztuk a nyugdíjakat, visszaadtuk a baloldal által elvett 13. havi ellátást, és szigorúan őrizzük a nyugdíjak értékállóságát. A Gondosóra Programmal pedig egy segítő kezet nyújtunk mindenki számára, aki bajba került.

Magyarországnak szüksége van az idősekre, a családoknak szüksége van a nagyszülőkre, dédszülőkre. Vigyázzunk rájuk együtt és becsüljük meg őket – zárta bejegyzését Simicskó István.

Forrás:
Simicskó István Facebook oldala
'Fel a tetejéhez' gomb