Latorcai Csaba: Regőczi István az Isten, a haza és a család egységére építette saját és övéi életét


Hirdetés

Az árvák megmentőjére, a fiatalok mentorára, Isten Vándorára, Regőczi István atyára emlékeztünk a róla elnevezett konferencián Kecskeméten – ismertette közösségi oldalán Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium (KTM) parlamenti államtitkára, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) ügyvezető alelnöke csütörtökön este.

A kereszténydemokrata politikus bejegyzésében hozzátette:

Európában számos példa mutatja azt, hogy nem könnyű hitvalló keresztényként élniük azoknak, akik Krisztus tanítását kívánják követni.

Regőczi István az Isten, a haza és a család hármas és szent egységére építette saját és övéi életét. A siker azon áll, vagy bukik, hogyan tudjuk a keresztény közösségeket megtartani, illetve azokat tovább szervezni, bővíteni – zárta posztját Latorcai Csaba, aki a kereszténydemokrácia kihívásairól tartott előadást a konferencián.

A baon.hu tudósítása szerint a csütörtöki Regőczi István-emlékkonferencia szentmisével kezdődött a kecskeméti Nagytemplomban – Finta József plébános celebrált -, majd a városháza dísztermében beszédekkel és előadásokkal folytatódott. A konferencián részt vett Áder János korábbi köztársasági elnök felesége, Herczeg Anita, a Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért kuratóriumi elnöke.

Az elnökasszony felelevenítette, hogy 2021-ben azzal a céllal hozták létre az alapítványt, hogy segítsék a Covid idején árván maradt gyermekeket.

„Az első pillanattól kezdve egyértelmű volt, hogy Regőczi Istvánról nevezzük el alapítványunkat, hiszen az atya egész életét az árva gyermekek védelmezésének és segítésének szentelte

– mondta Herczeg Anita.

Az esemény pénteken a fővárosban ér véget, a szervezők megkoszorúzzák Regőczi István atya Budapesten található sírját.

Forrás:
Latorcai Csaba Facebook oldalabaon.hu
'Fel a tetejéhez' gomb