„Légy jelen!” – Pénteken kezdődnek a Katolikus Társadalmi Napok

Az idei Katolikus Társadalmi Napok, azaz a KATTÁRS házigazdája Budapest, jelmondata pedig: „Légy jelen!”. A szeptember 27-29. közötti rendezvénysorozat központi témája a katolikus oktatás – olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) közleményében, amelyet a testület őszi rendes ülése után adtak közre.

Mint írták, a programban többek között – a szentmisék és a dicsőítő est mellett – koncertek, kiállítások, konferencia, kerekasztal-beszélgetések és színpadi produkciók kapnak helyet.

Szeptember 27-én, pénteken este az Egyetemi templomban Veres András püspök, az MKPK elnöke mutat be szentmisét, majd a Szent István Bazilikában a Katolikus Iskolák kórusainak koncertjére várják az érdeklődőket.

Másnap egész napos programmal készülnek a Nemzeti Múzeum kertjében. Szombaton délben ünnepi szentmisét celebrál Székely János szombathelyi megyés püspök, az MKPK Caritas in Veritate bizottságának elnöke.

Szeptember 29-én, vasárnap a Szent István Bazilikában mutatja be a záró szentmisét Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek. A hétvége dicsőítő esttel zárul szintén a Szent István Bazilikában.

A részletes program megtalálható a KATTÁRS honlapján.

A Katolikus Egyháznak vannak válaszai a társadalmi kérdésekre és problémákra is – erre kívánjuk felhívni a figyelmet Katolikus Társadalmi Napokkal, azzal a nagyszabású rendezvénnyel, melyet 2013-ban, 2016-ban, 2021-ben Budapesten, 2014-ben Miskolcon, 2015-en Debrecenben, 2017-ben Győrben, 2018-ban Székesfehérvárott, 2019-ben pedig Pécsett tartottunk. 2022-ben Szegeden, 2023-ban Veszprémben volt a a KATTÁRS – olvasható az említett oldalon.

Forrás:
katolikus.hukattars.hu
'Fel a tetejéhez' gomb