Isten dicsőítése nem csak békeidőben lehetséges – Az árvíz sújtotta Szigetmonostor javára szólt az ének (Videó)

Közös dicsőítő koncertet adott szeptember 18-án a budapesti RAM – Radnóti Miklós Művelődési Központban az Eucharist, az imperfectum és a 3in1 az Árpád-házi Szent Margit-templom felkérésére.

A katolikus könnyűzenei formációk, valamint az eseményen megjelentek közösen, hangosan, egy akarattal dicsérték az élő Istent.

A dicsőítő est az említett zenekarok önálló előadásaival indult, majd a rendezvény vége felé közeledve a három formáció összeállt néhány jól ismert keresztény ének erejéig és közösen dicsőített.

Az árvízhelyzetre tekintettel a három formáció közös megegyezéssel előadott egy egykori Sillye Jenő szerzeményt. Ez a dal A Duna mellett című szerzemény volt, amellyel a dicsőítők arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy Isten dicsőítése nem csak békeidőben lehetséges. Az előadók elmondása szerint a koncertet megelőzően ugyanis felmerültek olyan gondolatok, kérdések, hogy vajon ebben a szituációban ildomos-e megrendezni egy ilyen eseményt, miközben mások a fizikai erejüket nem kímélve homokzsákokat pakolnak a vízzel való küzdelem részeként.

A Nagymarosi Ifjúsági Találkozóhoz is szorosan köthető szerzemény így a koncerten is mély üzenetet hordozott minden résztvevő számára, mondván a fizikai munkára és a Mindenható arcára való feltekintésre, szellemi harcra, dicsőítésre egyaránt szükség van ahhoz, hogy megküzdjük a külső és belső harcainkat.

Az Úrhoz fohászkodó, könyörgő percek mellett persze jelen volt az önfeledt ünneplés is, a megváltás és az evangélium öröme, amely minden időben megvidámítja a szíveket.

A koncert során jótékonysági gyűjtést is tartottak, amelyet a Dicsőítő Sziget nyári rendezvényének otthont adó Szigetmonostor községnek ajánlották fel az árvíz elleni védekezés nem várt költségeinek fedezésére.

'Fel a tetejéhez' gomb