Rétvári Bence: Kettős mércét alkalmaz az Európai Unió

Kettős mércét alkalmaz az Európai Unió, Magyarországot ugyanis megbünteti a külső határok védelme miatt, Franciaországnak és Németországnak viszont le szabad zárnia az összes határát – mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) alelnöke csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Rétvári Bence elmondta, a héten Magyarországon tartott biztonság- és védelempolitikai konferencián szinte az összes felszólaló azt hangoztatta, hogy a migráció az egyik legnagyobb probléma, az egyik legfontosabb megoldandó kérdés Európában.

De a migrációs hullám tíz éve kezdődött, és tíz éve ugyanazokat a kérdéseket teszik fel a képviselők, ugyanazokat a dilemmákat osztják meg, a brüsszeli vezetők ugyanazt a liberális, migrációpárti álláspontot követik annak ellenére, hogy a „willkommenskultur” nem oldotta meg a problémát – mutatott rá az államtitkár, hozzátéve, hogy Magyarország is egy évtizede áll támadás alatt Brüsszelből a külső határok védelme miatt.

Rétvári Bence arra a hírre, hogy Franciaország után Németország is lezárja az összes határát, úgy reagált, kettős mérce van az EU-ban, mert nekik ezt szabad, Magyarország azonban „gigabírságot” kap azért, mert lezárta az unió külső határait, és egymillió illegális határátlépési kísérletet akadályozott meg.

Magyarország ezért vizsgálja annak a lehetőségét, hogy viszontkeresettel éljen és kérje a határvédelem költségeinek megtérítését – közölte az államtitkár, kiemelve, hogy Magyarország szerint a határvédelem is az európai szolidaritás része, nem csak a migránsok szétosztása.

Rétvári Bence a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, az EU a déli határ lezárása miatt kiszabott büntetéssel arra akarja kényszeríteni Magyarországot, hogy engedje be az illegális bevándorlókat.

A kormány erre válaszul pedig felajánlja a migránsoknak egy ingyenes, egyirányú út lehetőségét Brüsszelbe – mondta az államtitkár, megjegyezve, hogy Brüsszel tiltakozott ezen felvetés ellen. Ez következetlenség és kettős mérce – jelentette ki Rétvári Bence.

Forrás:
MTI
'Fel a tetejéhez' gomb