Elődöntőben a magyar párbajtőrcsapat

Az első mérkőzésén magas színvonalú vívással fölényes győzelmet aratott a magyar férfi válogatott, s készülhet a franciák elleni meccsre a legjobb négy között a párizsi olimpián – írta a Mandiner.

A kazahokon és minden bizonnyal a franciákon át vezethet férfi párbajtőrözőink útja az olimpiai csapatdöntőbe. Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Siklósi Gergely, Nagy Dávid összetételű négyes a kazahok ellen kezdte meg küzdelmeit a párizsi olimpián, s már a negyeddöntős asszó izgalmasnak ígérkezett. A februári heidenheimi világkupa-viadalon a négy közé jutásért megvertük a kazahokat, az elődöntőben a franciákat, a fináléban pedig a japánokat. Ezek alapján joggal reménykedhettünk a jó szereplésben a nyári játékokon.

A pénteki negyeddöntő első asszójában Siklósi Gergely vitte be az első két találatot a kazahok ellen, és ezután is folytatta jó szereplését az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok magyar párbajtőrvívó, aki 5:1-nél adta át a helyét Koch Máténak. A Vasas vívója kicsit lassan melegedett bele a meccsbe, 5:3-nál volt meg az első tus tőle az asszóban, majd rögtön jön a második, sőt, a harmadik is. Andrásfi Tibor következett, 9:5-ös magyar vezetésnél, majd ismét Koch jött. Valamelyest összekapták magukat a kazahok, mert feljöttek 11:8-ra, de szerencsére nem tudtak jobban közelíteni hozzánk. Koch jól vívott, 18:13-nál váltotta őt Siklósi, aki Kurbanovval csatázott. Jól védekezett az asszóban a magyar világbajnok. Nem igazán bírt egymással a két párbajtőröző, de 2:0-ra hozta az asszóját a Budapesti Honvéd olimpikonja.

Andrásfi Tibor kontrolláltan vívott a hatodik asszóban Alimzanov ellen, s meg is verte ellenfelét 9:5-re, ezzel 29:18-ra vezetett a magyar válogatott. 

A hetedik menet nem hozott olyan izgalmakat, mint az előző, de Koch így is nyert 3:2-re Kurbanov ellen, 32:20 volt ekkor az állás a javunkra, s ekkor már magunkban ünnepelhettünk. Megint Andrásfi jött és folytatta remek formáját. A BVSC-Zugló kardozója 8:2-re verte meg Sarlajmovot, s egyértelművé tette, mi jutunk a tovább. Persze ekkor még hátra volt az utolsó asszó, 40:22-es állásnál Siklósi Gergely lépett pástra. A honvédos 8:5-re kikapott ugyan, de ekkor már megvolt a meccs, nem volt miért izgulni, s végül 45:30-ra győztek a mieink. Közben az is kiderült, hogy a magyarok az egyiptomiakat legyőző franciákkal vívnak az elődöntőben.

Címlapkép:MTI/Illyés Tibor

 

'Fel a tetejéhez' gomb