Germanisztánban a csoportos nemi erőszakért felfüggesztett jár, az internetes sértésért börtön


Hirdetés

A történet Hamburg városának Stadtpark nevű parkjában játszódott le még 2020-ban. A park népszerű hely volt a fiatalok körében, ahol egy 14 éves német lány a barátaival beszélgetett és iszogatott. Hirtelen, a semmiből ott termett egy migránsbanda, akiktől a lány barátai megrettentek és elfutottak. A banda négy tagja pedig megtámadta a védtelen lányt, akit egymás után többször is megerőszakoltak.

Ráadásul, csoportjuk csevegőjében közzétették, hogy

akit érdekel, jöjjön el a sötét parkba, mert ott egy könnyen megszerezhető áldozat van.

Nem sokkal később további férfiak is megjelentek, akik folytatták azt, amit az előttük lévők elkezdtek… Amikor végeztek, elrabolták tőle a mobiltelefonját és a pénztárcáját.

A horrorisztikus események után a lánynak sikerült elmenekülnie a helyszínről, és a közelben lévő emberek azonnal értesítették a rendőrséget. Az erőszaktevők utáni hajsza sikeres volt és 11 (!) férfit tartóztattak le, majd a DNS vizsgálat után közülük kettőt szabadon engedtek. Kilenc gyanúsítottnak a spermáját azonosították a kislány nemi szervében.

A 19-23 éves gyanúsítottak közül egyik sem volt német állampolgár. Viszont volt közöttük lengyel, egyiptomi, líbiai, kuvaiti, iráni, örmény, afgán, szír és montenegrói férfi.

A banda tagjait egy húsz fős ügyvédi csoport képviselte a tárgyaláson. Kiderült, hogy a nemi erőszakról egyes támadók még videót is készítettek és megosztották az ismerőseikkel az interneten. A videót később letörölték, de sikerült olyan tanúkat találni, akik már látták a felvételt. A bizonyítékok ellenére a kilenc erőszaktevő közül egyikük sem vallotta magát bűnösnek.

Tavaly a bíróság a kilenc vádlottból nyolcat szabadon bocsájtott. Ők azóta is háborítatlanul élnek és soha, egyetlen napig sem voltak börtönben, mert mindössze csak felfüggesztett börtönbüntetést kaptak. Csupán az egyiküket ítélték el, két év kilenc hónapra.

A döntés óriási felháborodást váltott ki a német társadalomban. Ennek eredményeként valaki megtalálta az egyik tettes nevét és telefonszámát, és azt közzétette a SnapChat alkalmazásban.

Egy húsz éves berlini nő az adatok birtokában üzenetet küldött a férfinak, amelyben becstelen, erőszakos gusztustalan disznónak nevezte, és megkérdezte tőle, hogy nem szégyelli-e magát, ha tükörbe néz.

Válaszként a felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott erőszaktevő feljelentette a felháborodott nőt.

A bíróság pedig – néhány nappal ezelőtt – a „sértő üzenet” elküldése miatt egy hétvégi, letöltendő börtönre ítélte őt.

Az ügy pikantériája, hogy a Hamburger Abendblatt szerint további rövid és letöltendő börtönbüntetések kiszabása is várható, mert kiderült, hogy a szóban forgó nőn kívül van még 140 olyan személy, akik „gyűlöletbejegyzéseket” írtak a hamburgi erőszakoskodókról.

Forrás: thepublica.com

Címlapkép: a hamburgi Stadtpark, háttérben a planetárium. Forrás: thepublica.com

'Fel a tetejéhez' gomb