Év végi hálaadás és kikapcsolódás – A hitoktatók közös kirándulása Arlóra


Hirdetés

Az idei tanévet különleges ünnepléssel zárták a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye hitoktatói: június 8-án közös kirándulásra és hálaadó Te Deumra gyűltek össze Arlón. A festői szépségű település, amely az Ózd melletti hegyek között rejtőzik, tökéletes helyszínül szolgált az eseménynek, amely a hitoktatók egész éves áldozatos munkáját kívánta elismerni és megünnepelni.

A találkozó jelentőségét emelte, hogy Palánki Ferenc megyéspüspök személyesen köszöntötte a résztvevőket és egy szentmisével mondott köszönetet a hitoktatóknak az egész éves elkötelezett munkájukért. A püspök beszédében kiemelte, hogy a hitoktatók szerepe nélkülözhetetlen a közösségek lelki életében, és a jövőben is számít rájuk.

A program során a résztvevők meglátogatták a Szent Ferenc Kisnővérei közösséget, amely már három évtizede végez áldozatos munkát a legszegényebbek között Arlón. Judit nővér, az Elfogadlak Alapítvány elnöke, bemutatta a cigánypasztorációs tevékenységet, amely számos kihívással és nehézséggel jár, de a remény és a szeretet üzenetét közvetíti a nehéz sorsú emberek számára.

A természet közelsége is különleges élményt nyújtott a hitoktatóknak. Az Arlói-tó és környékének lenyűgöző látványa sokak számára életre szóló emlék marad. A nap zárásaként a közösség az Árpád-kori Szent Simon-templomban közös zsolozsmával fejezte ki háláját és reményét a jövőre nézve​.

Az esemény nemcsak a közösségi élményeket gazdagította, hanem erősítette a hitoktatók közötti összetartozás érzését is, amely alapvető a közösségek lelki és szellemi fejlődése szempontjából. Az ilyen alkalmak nemcsak pihenést és feltöltődést jelentenek, hanem inspirációt is adnak a mindennapi szolgálathoz és elkötelezettséghez.

Forrás: dnyem.hu

A tartalom mesterséges intelligencia (MI) használatával készült.

Címlapkép: A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye hitoktatói kirándulással egybekötött Te Deum-mal zárták az idei tanévet. Forrás: dnyem.hu

'Fel a tetejéhez' gomb