GYŐZTEK A SZŐDLIGETIEK – JUHÁSZNAK SZÉGYEN SZEMRE VISSZA KELLETT ADNIA A SAJÁT MAGÁNAK MEGÍTÉLT JUTALMÁT

Juhász Béla Sződliget momentumos polgármestere a pandémia megszorításai és a rendkívüli helyzetében nem nagy publicitást adva (mondjuk ki: stikában!) megszavazott magának 2020 novemberében 1,6 milliós jutalmat, s miután lebukott, ugyanez év decemberében a sződligetiek felháborodására és sajtónyomásra megígérte, hogy civil szervezetnek adja majd e kétes körülmények között felvett összeget.

Juhász nem kapkodott, hiszen csak 2022 februárjában jelentette be – egy meglehetősen szemforgató módon előrángatott evangéliumi idézettel feltupírozott közleményében –, hogy Iványi Gábor többmilliárdos adócsaláson kapott Oltalom Karitatív Egyesületének ajándékozta a felvett összeget. (Persze a „hiteles dokumentumban” kitörölve olvashattuk csak a konkrét összeget, de miért lenne kételkedni valója az olvasónak abban, aki magát Igazmondó Juhásznak nevezi?)

A posztjában a következőket írta: „A múlt évben tettem egy nyilatkozatot, hogy a polgármesteri jutalmamat a civileknek ajánlom fel. A kormánypárti propagandaoldalak folyamatosan támadtak. Felszólítottak, hogy mondjam meg, mire fordítottam a pénzt és kit támogattam vele. (…) nyilvánosságra hozom, mert annyira felháborít az, amit a hatalom tesz Iványi Gáborral és az Oltalom Karitatív Egyesülettel.”

Az Igazmondó persze már megint nem pontosan bontotta ki az igazság minden részletét, hiszen:

valójában lebukott az önjutalmazása során, eredetileg magának és nem civileknek szánta a közpénzt,
mivel kiváltotta a sződligetiek és a sajtó elégedetlenségét, kénytelen lett „jótékonykodni”,
a Kormányhivatal is intézkedett ellene,
ennek hatására 2021 júliusában tartottak egy olyan ülést, ahol e jutalmazás sorsáról döntöttek, de nagyon vigyáztak arra, hogy semmilyen dokumentumot erről ne osszanak meg a község közvéleményével,
majd eltelt újabb félév, amikor bejelentette, hogy állítólagosan befizette e jutalmát az egyik lehető legkétesebb gazdálkodású hazai civilszervezetnek…
Zárjuk most tényleg csak annyival, hogy No comment! ahhoz, amikor a baloldal helyrehozza egyik hibáját.

'Fel a tetejéhez' gomb