GÁBOR CSABA: NINCS VALÓDI TELJESÍTMÉNY A VÁCI VÁROSVEZETÉS MÖGÖTT

Azt hiszem, itt az ideje, hogy félredobjuk a berögződött reflexeket és szemléljük a normalitás szemüvegével mindazt, ami Vácon folyik.

A város semmit sem lépett előbbre. Nincs kimutatható fejlődés, csak helyben járás.

Ha a Fördős-korszakra nyavalyogtunk, ez ahhoz képest visszalépés. Mindent elborít a szemét, az ablakon kinézni is émelyítő az el nem takarított mocsok és a már több éves avar miatt.

Semmi nem épül, semmit nem kapnak Vác lakosai, csak a nyakukba öntött médiaszószt a megszámlálni is sok Facebook-profilon és oldalon. Konkrétan az önkormányzat sokszorosát költi a médiára, mint a városra.

A bevételből tényleg csak néhány feltöltött kis szurokkockára telik a vágóhíd mellett? Ez olyan, mintha a Tescóba mennék egymilliós kuponnal, de csak 15 zacskó szotyit vásárolnék. Mit nem adnék egy olyan városvezetésért, amely nem virtuálisan tesz értünk, hanem szép csendben – ahogyan régen divatos volt – dolgozna. Manapság a pártállás határozza meg ezt is, foggal-körömmel kapaszkodnak a szavazópolgárok egyszerűen csak a szimpátia alapján meghozott döntésükhöz.

A logika és a realitás sutba vágva, be nem látott hibákat koronáznak meg akár szülővárosuk rovására is a voksolók. Nem tudom, ez a luxus mennyire engedhető meg a mai világban, talán a máséval a csalánt verni kényelmesebb. Ha a házvezetőnőnk egy lusta és zsebre dolgozó hölgy lenne, akkor pillanatok alatt kipenderítenénk állásából. Hadd mondjak valamit: Orbán Viktoron semmit nem ütsz azzal, ha Vácon a semmittevő önkorit támogatod. Attól még jól el van, ha magadra gyújtod is a házadat, vagy elnyel a szemétcunami.

Igen, a jobbikosok antiszemiták. Ezen mi a meglepő? Azt hitted kinőtték? Ne játsszuk már az ártatlant, attól, hogy bevették az összefogásba ezt a brigádot, kihullottak a fogaik?

Nyilvánvaló, hogy jelenleg a megélhetésükért nem fognak „Sieg Heil”-t ordítva vonulni este a kocsmából hazafelé menet részegen, mint arra már láttunk példát.

Ez színtiszta bemutatója a pragmatizmusnak, kellett a KOALÍCIÓNAK a jobbikos szavazat, majd jól lemossák a szerecseneket. Ennek érdekében a ’90-es évek barna esős – chartás társasága most benyeli a szennyest a náciktól, nem azért tartják a médiájukat, hogy lazsáljanak.

Sőt, Matkovich, akinek már púp a hátán ez a társaság, belemegy valamiféle holokauszt adok-kapokba is a médiája által.

Ide jutott manapság ez a mindig mindenre toleráns csapat.

Még mindig elhiszed, hogy valamikor jön felívelés? Nem lett az orrod belenyomva a piszokba, amikor nyomát sem láthatod a vagyonnyilatkozatoknak?
Amikor esetleg felbukkan elméd hátsó zugaiban, hogy vajon akkor most őszintén, miből, honnan és mennyiért kampányolt ez az Inotay Gergely? Valóban azt képzeled, hogy zsebpénzből? Valóban elhiszed, hogy az ügyeskedők összefogása a központból juttatott neki pénzecskét? Jött az utalás, hogy „Geri, ezt a lóvét benzinre költsd, meg vegyél halkonzervet és kekszet”?
Vagy csak nem érdekel? Mert az O1G vezérli minden tettedet?
Nyugodj meg, még egy év és már nem így fogsz gondolkodni…
Biztos vagy benne, hogy a kormány, amely válogatás nélkül küldi a pénzt minden településre, az Váccal kivételezik?
Nem lehet, hogy rossz irányból kapod az infókat?
Kosd független vezetésű falu, mégis egymilliárdnál több pályázati támogatást nyert el.
Megfordult már a fejedben, hogy csak duma ez a „kivéreztetés”?
Az ellenzék vezette városok vezetői áldozatpózban zokognak, miközben a fizetéseik az egekben? Hogy van ez, komolyan kellene vennünk a magát kivéreztetettnek tituláló bagázs picsogását, miközben maguknak juttatásokat emelnek? Komolyan be kell vennünk ezt a röhejes bábszínházat?
Ez a „lázadók a Halálcsillag ellen”-mese hatalmasat taknyol az egymillás fizetéseknél.
Persze nem tudok azzal az aggyal gondolkodni. Hogyan tudna az antilop a hiéna elméjével rendelkezni?

Nekem nincs havi egymilliós fizum, nem beszélve a médiacsicskákról, akik minden mozdulatomat megmagyaráznák és az önkéntes mazochistáknak elmondanák, mit miért teszek. Őszintén: ha ennyit keresnék, már csak unalmamban is fejlesztgetném a városomat…

Kinek mi a szenvedélye? Nem lehet mindenki ingatlanos!

'Fel a tetejéhez' gomb