Tájfunra készülve Szöulba költözik a Cserkész Világtalálkozó


Hirdetés

Szöulba költöztetik a 25. Cserkész Világtalálkozót, a “Khanun” tájfun váratlan irányváltása miatt.

Miután a szervezőknek sikerült úrrá lenni a hőség és a szervezetlenség okozta kezdeti nehézségeken, újabb váratlan fordulatot vett a 25. Cserkész Világtalálkozó.

A Khanun nevezetű tájfun váratlan irányváltása és várható hatása miatt elköltöztetik a 25. Cserkész Világtalálkozót SaeManGeum táborhelyről Szöulba. Az emberek Szöulba való utazását a koreai katonaság végzi 2023.08.08. 12:00 (KST)-ig. A táborhelyen közel 50 000 cserkész tartózkodik, több mint 150 országból. Magyarországot és a Magyar Cserkészszövetséget 213 cserkész képviseli a 25. Cserkész Világtalálkozón.

A mai napon még néhány órát a megszokott ütemben folynak a programok, majd este előkészülnek a résztvevők, felnőtt önkéntesek és a vezetők, hogy holnap koordináltan el tudják hagyni a helyszínt. A 25. Cserkész Világtalálkozó ezzel nem ér véget. Dél-Korea fővárosában új programokat készít elő a szervezői csapat, illetve a záró ünnepség, melyen egy K-pop koncerten is részt vehetnek a táborozók, továbbra is a menetrend szerint augusztus 11-ére van tervezve.

Forrás és kép: Magyar Cserkészszövetség 

'Fel a tetejéhez' gomb