Így ajándékozhatjuk meg a Szentatyát pápaságának tizedik évfordulóján

A Digitális Szinódus egy online imamozgalmat indított. A kezdeményezéshez csatlakozók vállalják, hogy elimádkoznak egy üdvözlégyet Ferenc pápáért március 13-án, pápaságának tizedik évfordulóján.

Ferenc pápa pápaságának tizedik évfordulójára különleges ötlettel állt elő a Digitális Szinódus. Egy online térképet hoztak létre, ahol a világ bármely pontjáról lehet regisztrálni, vállalva, hogy az évforduló napján, március 13-án elmondunk egy üdvözlégyet a Szentatyáért. A térképen egy apró gyertya jelenik meg ott, ahol csatlakoznak. A térképet pedig ajándékként átadják Ferenc pápának, hogy lássa, mennyien gondolnak rá világszerte.

A szervezők úgy tartják, az imádság a legjobb ajándék, amelyet másoknak adhatunk.

A kezdeményezéshez már többen csatlakoztak Európából, Amerikából, de még Afrikából, sőt Ázsiából is. Aki szeretné Magyarországról is meglepni a Szentatyát, itt tud regisztrálni. A rendszerben azt is megjelölhetjük, hány imádságot szeretnénk elmondani.

A címlapképen Ferenc pápa misét pontifikál a vatikáni Szent Péter-bazilikában karácsony szentestéjén, 2020. december 24-én. Forrás: MTI/EPA/Pool/Vincenzo Pinto

'Fel a tetejéhez' gomb