Abortusz témájú darabot mutatnak be októberben a Párbeszéd Házában

Ki az Isten, és mit akar? címmel mutat be színdarabot Meskó Zsolt a Párbeszéd Házában. A darab cselekménye két szálon fut, célja, hogy közel hozza a Biblia világát a fiatalokhoz.

A mai tizen-, huszonévesek sokszor arra panaszkodnak, hogy számukra távoli nyelvi közeg az evangéliumok világa. Többször kerülnek abba a helyzetbe, hogy nem értik a szövegeket. Ezért aztán nem is forgatják se az Ó-, se az Újszövetséget.  A példabeszédek, a példázatok, magyarázatok nélkül távol esnek az ő hétköznapjaiktól, küzdelmeiktől.

Az előadás arra tesz kísérletet, hogy ma, 2022-ben élő szereplők – fiatalok, középkorúak, idősebbek – szemszögén keresztül lépjen be a Biblia világába, írja a Magyar Kurír

Az egyfelvonásos darab cselekménye két szálon fut. Az egyik történetben egy 20 éves lány és 21 éves szerelme légyottjából gyermek fogant. Az ifjú pár és környezete nagy kérdése, hogy vajon mi legyen a gyerekkel: megszülessen, vagy abortuszra menjen az édesanya?

A válasz keresése közben a másik szálon az Ószövetség és az Újszövetség hat-hat jelenete elevenedik meg, amelyeken tizenkét szereplő halad át – ugyanazok az alakok, akik a családi történetben is érintettek.

A darabot októberben mutatják be a jezsuiták budapesti Párbeszéd Házában. Az első előadásokra szeptember 13-án, 14-én, valamint 17-én kerül sor, amelyen csak középiskolások és tanáraik vehetnek majd részt.

A szervezők az érdeklődő középiskolás csoportok jelentkezését a parbeszedhaza@jezsuita.hu e-mail-címen várják.

További információ a darabról itt olvasható.

Címlapkép forrása: Pixabay

'Fel a tetejéhez' gomb