Karácsonynak és Fekete-Győrnek a Pride való, nem a meccs

Karácsony Gergely és Fekete-Győr András meccsre járása önmagában nem lenne probléma. Buzdíthatnának, szurkolhatnának. Az, hogy ezt meghívásra teszik valami díszpáholyban vagy a többi ember között, irreleváns.

Mindez nem volna lényegi kérdés, ha ők maguk nem tennék azzá. Ha ők maguk nem uszítanának a sport, a sport szeretete ellen, aztán ne akarnák learatni azokat a babérokat, amelyek a sport hazai szeretetéből adódnak.

Na, ez a probléma. Ezért nem értem, mit kerestek a Puskásban.

Fekete-Győr András. MTI-fotó: Marjai János

Fekete-Győr pár évvel ezelőtt még fennen hangoztatta cinikus véleményét a magyar válogatottról. Erre fel az Eb ideje alatt meggyszínű mezben pózolt, meccsfotókat posztolt, amit akartok. Szabó Tímea még az Eb előtt egy-két hónappal azt vágta a kormány fejéhez, hogy emberek életeit teszik kockára a telt házas meccsekkel.

Ez baromság volt, persze, még inkább hazugság, de még saját párttársa, Karácsony sem tartotta magát a dörgedelemhez.

Ő is előadta a pózolós formát. Mint csütörtökön. Aha, hihető a sztori. Mert ugye ugyanezek az emberek voltak az olimpiagyilkosok. Karácsony csak mint csendestárs, de Fekete-Győrék kompániája, mint valami válogatott Geréb-csapat ezzel robbant be a hazai közéletbe. Azzal a tettel, hogy ők nem akarnak budapesti olimpiát. Mi több, ezt meg is akadályozzák.

Nota bene, gyakran emlegetik a komcsik, hogy a kormány gyáva volt, mert nem írta ki a népszavazást, amit a Momentum követelt. És hogy valójában ezért nem lett olimpia. No, ezzel kapcsolatban szólta el magát Szabó Tímea, aki a minap kommentelt a Facebookon. Leírta, hogy az atlétikai vb kapcsán sem az a lényeg, meg tudják-e akadályozni vagy sem, hanem az, hogy ezt a tiltakozást látva a világszövetség nem akarja Budapestre hozni a rendezvény. Hiszen ők tisztelik az önkormányzatiságot. Csak kibújt a szög a zsákból, annyi év múltán, nem, kedves árulók?

Értik ezt a képmutatást, igaz? Fekete-Győr, amikor nem divatos a válogatott, lefitymálja, az olimpia megrendezése ellen küzd. Karácsony minden erejével azon van, hogy ne legyen Budapesten atlétikai vb. Ezek után megsértődnek, ha páran azt mondják nekik, gyerekek, akkor nem kell ezzel foglalkozni.

Nem muszáj sportszeretőnek lenni, sajnos tevőlegesen is lehet a sportesemények ellen harcolni, de akkor engedjétek el a lájkversenyt is.

Meglehetősen ocsmány, ahogy ezek ketten vigyorognak a stadionban, bízva pár ezer reakcióban, majd kilépve a Puskásból eldobják a válogatottmezt és küzdenek tovább a magyar sport ellen.
Ha kapnak meghívást, ha nem: Karácsonynak és Fekete-Győrnek semmi keresnivalója a válogatott meccseken. Mi se megyünk a Pride-ra.

Iratkozzon fel hírlevelünkre