Kitörő örömmel fogadták az államtitkár bejelentését Olaszfán

Fekete Róbert polgármester örömét fejezte ki, hogy az államtitkár a Vasi Hegyhátra látogatott.

Azbej Tristan köszöntő beszédében méltatta a száz esztendeje született Ódor Anna Teréz nővér életét, kitartását. Kiemelte: rendíthetetlenül gondoskodott a legszegényebbekről. Etette, gyógyította, tanította őket – miközben előfordult, hogy napokig nem volt ivóvíz és akár egy gyufáért is több órát kellett utazni. Példát mutatott mindannyiunknak: felelősek vagyunk egymásért, az elesettekért.

Ódor Anna Teréz (1921-2008) nyolcgyerekes családba született Olaszfán, édesanyját nyolcévesen elveszítette. Tizenévesen Belgiumba utazott nyelvet tanulni, ott ragadt és tizenkilenc évesen belépett az orsolyita rendbe. Indiai misszióra vállalkozott, s haláláig mindösszesen hétszer látogatott haza. Sokakkal, köztük a pápával és Mindszenty József hercegprímással is levelezett. 

Azbej Tristan az egybegyűlteknek elmondta: Ódor Anna Teréz születésének századik évfordulója alkalmából a Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program végrehajtásáért Felelős Államtitkárságának központi tárgyalóterme mától a nővér nevét viseli.

Azbej Tristan ünnepi beszédet mondott Olaszfán, Ódor Anna Teréz nővér születésének századik évfordulója alkalmából, Székely János szombathelyi megyéspüspök társaságában. Fotó: Azbej Tristan Facebook-oldala

Ezzel nemcsak emléket állítunk neki, hanem napról napra emlékeztetjük magunkat arra, hogy amíg csak tehetjük, kötelességünk elmenni a bajbajutottakhoz és valódi, kézzel fogható segítséget nyújtani nekik annak érdekében, hogy ne a szülőföldjük elhagyása legyen az egyetlen útjuk az életben maradásra.

– mondta az államtitkár.

Bejelentését hatalmas öröm és meghatottság fogadta az ünnepségen.

Fekete Róbert Olaszfa polgármestere, Székely János szombathelyi megyéspüspök és Azbej Tristan Ódor Anna Teréz nővér emlékünnepségén, Olaszfán. Fotó: Azbej Tristan Facebook-oldal

Az eseményen részt vett dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök is, aki megáldotta Azbej Tristant és az államtitkárság munkáját.

Székely János megáldja Azbej Tristant és az államtitkárság munkáját. Fotó: Azbej Tristan Facebook-oldal

Kiemelt képünk forrása: Olaszfa


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb