Birkózás – Muszukajev ötödik helyen végzett

A kabardföldi születésű, 2019 óta magyar színekben versenyző Muszukajev pénteken előbb 9-6-ra verte a háromszoros dél-amerikai bajnok Agustin Alejandro Destribatsot, majd 4-1-re alulmaradt a japánok világbajnokával, Otoguro Takutóval szemben, de a hazai versenyző fináléba jutásával vigaszágra segítette őt.

A két éve vb-bronzérmes magyar versenyző így a mongol Tulga Tumur Ochir ellen folytathatta a küzdelmet. Muszukajev, aki pénteken még a derekát fájlalta, 4-2-es győzelemmel zárta az összecsapást.

A 28 éves Muszukajev ezt követően az orosz Gadzsimurad Rasidovval birkózott a harmadik helyért, de 5-0-s vereséget szenvedett a vb-címvédő versenyzőtől, így az ötödik helyen végzett.

A hatfős magyar birkózócsapat így két-két éremmel és pontszerző helyezéssel zárt a japán fővárosban. Korábban a kötöttfogásúaknál a 77 kilós Lőrincz Tamás arany-, 87 kilogrammos öccse, Viktor ezüstérmet nyert, míg a 97 kilósok között Szőke Alex lett ötödik.

 

(Forrás: MTI)

Kiemelt képünkön Muszukajev Iszmail (kékben) és a mongol Tulga Tumur Ochir látható a férfi szabadfogású birkózók 65 kilogrammos kategóriájának vigaszágas mérkőzésén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. augusztus 7-én. MTI/Kovács Tamás

'Fel a tetejéhez' gomb