Szempontok a nyári gyerekcipők vásárlásához

A lábbeliknél maradva: a gyakorló szülők pontosan tudják, nem túlzás azt mondani, hogy egy gyerekcipő megvásárlása talán a legnagyobb kihívások egyike, amivel egy szülő csak szembesülhet.

Az áldilemma: Kényelmeset és olcsót, vagy tartósat és drágát

A növésben levő gyerekek elképesztő gyorsasággal növik ki egymás után a sokszor alig használt, és nem egy esetben nem éppen olcsó lábbeliket. Talán furcsa, hiszen ilyesminek nem szoktak általában örülni, de egy szülő a leginkább akkor örül, ha gyermeke kis túlzással rongyosra koptatja lábbelijét, hiszen ez azt jelenti, hogy aránylag hosszabb ideig használta is azt.

Gyakori eset, hogy a tavasszal még nagynak bizonyuló sportcipő iskolakezdésre már kicsit szűk, és lehet menni újat vásárolni, ami a maga során éppen hogy kihúz majd egy szezont. Belátható, hogy a cipővásárlás elég komoly anyagi tehertétel a gyermekes családok életében, és minden egyes gyerekcipő megvétele foghúzásszerű élmény a legtöbb szülő számára.

Ez persze nem csak az anyagi tehertétel miatt van így, hanem a visszatérő stressz miatt is, hiszen nem egyszerű jó minőségű, esztétikus, strapabíró, ugyanakkor megfizethető cipőt találni, különösen, ha több gyermeket kell ellátni lábbelivel.

Sokak számára a kérdés úgy tevődik fel, olcsó és kényelmes, vagy tartós, de drága cipőt vásároljanak gyermekeiknek. Ez persze valójában egy áldilemma, hiszen ma már nem lehetetlen küldetés jó áron minőségi cipőt venni.

A CCC széles kínálata mind a webshopban mind pedig a nagyobb városokban jelen levő fizikai áruházakban bárki számára elérhető, a legjobb akciók, a kedvező árak többé nem tartoznak a megvalósíthatatlan vágyak kategóriájába.

A nyár az erős igénybevétel időszaka

Ha elfogadjuk, hogy a gyerekek természetüknél fogva kevésbé vigyáznak a dolgaikra, ehhez a nyári időszakban a fokozott szabadtéri aktivitás is hozzáteszi a magáét. A sport, a különféle mozgások mind a cipők élettartamának ellenségei, ezért a nyári gyerek cipő többnyire gyors elhasználódásra ítéltetett.

Ha tehát erre az időszakra vásárolnánk cipőt, tartsuk szem előtt, hogy a legjobb befektetés ez esetben is a minőség.

Egy strapabíró, első osztályú alapanyagokból készült márkás cipő nem okoz csalódást akkor sem, mikor egy gyengébb már feladja, és következő útja a kukába vezet.

Fontos, hogy lehetőleg több pár cipő is rendelkezésre álljon egy időben, ezért érdemes előre gondolkodni, és figyelni a leárazásokat, akciókat.

Ugyanakkor különösebben „bespájzolni” sem érdemes, hiszen főleg a tini korszakban naponta változik gyermekeink ízlése, és ami ma még a világ legmenőbb cucca, holnapra dögunalmas őskövület lesz a szemükben.

Stressz helyett örömforrás

A cipővásárlás gyerekeknek tehát minden korosztály esetében embert próbáló feladat, éppen ezért óriási segítség hogy a gyakran agyonterhelt, időzavarral küzdő szülők akár a mobiltelefonjukon elintézhetik a vásárlást, útban két pont között.

Vagy éppen akkor, amikor a család már az igazak álmát alussza, hiszen a webshop a nap huszonnégy órájában nyitva áll, bármikor lehet vásárolni.

Akármelyik módszer mellet döntünk is, a cipővásárlás minden bizonnyal sosem lesz a legtöbb szülő kedvenc elfoglaltsága.

Ezzel együtt sokat lehet spórolni, mind anyagiak mind idegrendszer tekintetében, ha élünk a gazdag kínálat és az internet lehetőségeivel, és a hangsúlyt a minőségre fektetve igyekszünk lábbelihez juttatni örökmozgó csemetéinket.

Alternatívaként családi programmá is változtathatjuk a cipővásárlást, gyakran ez a legjobbnak bizonyuló megoldás. A legszebb nyári cipő úgyis az lesz, aminek gyermekünk szívből tud örülni, hasznos és kényelmes is egyben, és egy évszakot baj nélkül ki is bír, mindenféle viszontagság közepette, ami egy gyerekkel csak megeshet.

(x)

'Fel a tetejéhez' gomb