Halottnak nyilvánították az amerikai katonákat

 

Az utántöltő repülőgép legénységének tagjai a Hirosima közelében található Ivakuni légi támaszponton állomásoztak az USMC 152-es légi utántöltő szállító-repülőszázadának részeként. 

A KC-130 Hercules nevű utántöltő repülőgépnek a fedélzetén tartózkodott az öt katona. A repülőgép összeütközött egy F/A-18 Hornet vadászrepülőgéppel egy szokásos gyakorlatozás során. A repülők a tengerbe csapódtak Sikokutól délre.

Az F/A-18 két tagját sikerült kimenteni a szerencsétlenséget követően, de az egyikük életét vesztette. Az amerikai tengerészgyalogság szerint az egyetlen túlélő állapota stabil volt, amikor kimentették.

A keresést kedden leállították, az ütközés okát továbbra is vizsgálják. A halottak személyazonosságát azt követően hozzák nyilvánosságra, hogy értesítették legközelebbi hozzátartozóikat.

Mitchell T. Maury alezredes, a század parancsnoka, elmondta, hogy a nehéz döntést azért kellett meghozni, mert minden erőforrást kimerítettek a keresés során. Az alezredes részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak, barátainak.

Japánban több mint 50 ezer amerikai katona állomásozik egy biztonsági paktum értelmében.

(MTI)

 

'Fel a tetejéhez' gomb