G20: Merkel és Trump is találkozott Putyinnal

Angela Merkel német kancellár és Vlagyimir Putyin orosz elnök a szíriai helyzetről, a kercsi incidensről és az Azovi-tenger körüli ukrán-orosz vitáról folytatott megbeszélést a G20 országcsoport Buenos Aires-i csúcstalálkozóján.Az orosz és az amerikai elnök tárgyalásának témája kettejük titka maradt.

Steffen Seibert német kormányszóvivő tájékoztatása szerint a megbeszélést a munkareggeli során folytatták, a fő téma a Szíria és az Azovi-tenger körüli ukrán-orosz konfliktus volt.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő pedig arról számolt be, hogy a Merkel-Putyin megbeszélés meglehetősen hosszú és részletekbe menő volt.

Peszkov ezenkívül elmondta, Putyin találkozott Emmanuel Macronnal is találkozott, aki Merkelhez hasonlóan sürgette a kercsi incidens nyomán letartóztatott és moszkvai börtönökbe szállított ukrán matrózok elengedését. Putyin válaszában  leszögezte: a matrózok ügyében a bíróság az illetékes hatóság.

Vlagyimir Putyin Donald Trumppal is „összefutott”, rögtönzött találkozójukon elhangzottakról azonban sem az orosz, sem az amerikai elnök nem árult el részleteket.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre