Átadásra került a Katolikus Karitász új logisztikai központja

Átadásra került a Katolikus Karitász új logisztikai központja Felsőzsolcán. Az Észak-Kelet Magyarország régióban fontos szerepet kap a most létrehozott létesítmény. Az ünnepélyes átadóról a Magyar Kurír tudósított.

A Katolikus Karitász idén 650 000 000 Ft összegű, vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Karitatív szervezetek infrastrukturális fejlesztései a hátrányos helyzetűek társadalmi (re)integrációja érdekében” elnevezésű pályázaton. A szervezet az összegből három településen, Pécsett, Székesfehérváron és Felsőzsolcán kezdett telephelyeinek korszerűsítésébe, valamint új épületrészek kialakításába.

2020. június 11-én, ünnepélyes keretek között Felsőzsolcán került átadásra a Karitász új logisztikai és koordinációs központja. A támogatás lehetőséget biztosít arra, hogy a Katolikus Karitász további fejlesztéseket, szociális célú, valamint katasztrófavédelmi eszközöket és járműveket is beszerezhessen.

Ternyák Csaba egri érsek megáldja a Katolikus Karitász felsőzsolcai logisztikai központját 2020. június 11-én.
MTI/Vajda János

A felsőzsolcai, új raktárépület Ternyák Csaba egri érsek áldotta meg, majd az átadásakor Écsy Gábor, a Katolikus Karitász igazgatója elmondta, hogy az 1991-ben újraalakult intézmény közel három évtizede vesz részt a legkülönfélébb karitatív munkákban, szociális és humanitárius szolgáltatásokban. Az elmúlt évek tapasztalatai bebizonyították, hogy egyre nagyobb szükség van a hatékony és színvonalas működtetésre. Écsy hangsúlyozta, a keresztény ember – és maga az egyház is – csak akkor lehet hiteles, ha a keresztény tanításnak megfelelően karitatív tevékenységet is végez. A mostani logisztikai beruházás is ennek a célnak a kiteljesedését szolgálja.

Az átadón Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár és Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár is rész vett. Elmondták: a most átadott Felsőzsolcai Logisztikai Központ kiemelt jelentőségű az északkelet-magyarországi térségben, mert a raktárbázis hivatott ellátni a környék szervezeteit készenléti eszközökkel, adományokkal. A Karitász kapacitásbővítése a segítségnyújtásban játszik fontos szerepet. A szervezet hatékonyságának növelése ugyanis lehetőséget biztosít abban, hogy a rászorulók támogatása és felzárkóztatása eredményesebben megtörténhessen.

Az átadón részt vett Csöbör Katalin országgyűlési képviselő is, aki beszédében a régióban létrejött beruházások fontosságát hangsúlyozta. A Felsőzsolcai Logisztikai Központtal a Katolikus Karitász gyorsabban és hatékonyabban tudja támogatni a térség rászoruló csoportjait.

A teljes cikk a Magyar Kuríron olvasható.

 

Kiemelt képünk forrása: Ternyák Csaba egri érsek megáldja a Katolikus Karitász felsőzsolcai logisztikai központját 2020. június 11-én. MTI/Vajda János

Iratkozzon fel hírlevelünkre