„Együtt a felhőtlen gyermekkorért” kampányt indít az Ökumenikus Szegélyszervezet

A segélyszervezet idén is meghirdeti a tavaszi Felhőtlen gyermekkor kampányát, és arra kér mindenkit, hogy csatlakozzon a www.segelyszervezet.hu oldalon támogatható pénzadománygyűjtés célkitűzéseihez – közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

Az Ökumenikus Segélyszervezet egész éves, gyermekeket segítő munkájának támogatása mellett most azért indít pénzadománygyűjtést, hogy minél több nehéz helyzetbe került gyermekes családot tudjanak élelmiszerrel támogatni, valamint segítséget nyújthassanak a tanulásban azoknak a gyermekeknek, akiknek hiányoznak eszközeik a digitális oktatásba való bekapcsolódáshoz.

Emellett fejlesztő pedagógusok bevonásával szeretnének hozzájárulni a gyermekek bezártság alatt tovább halmozódó hátrányainak leküzdéséhez, valamint nyáron intézményeik napközis táborokat szerveznének. Az adománygyűjtésre hívja fel a figyelmet Iain Lindsay brit nagykövet május 15-én indított Ne csak szurkolj, segíts! jelmondattal meghirdetett akciója is.

A diplomata ismert közéleti személyekből álló futóláncot indított, akikkel a gyermeknapig teljesítik a Balatonkörnek megfelelő 221 kilométert. A felkért futók között szerepel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Varga Judit igazságügyi miniszter, Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Kovács Koko István olimpiai bajnok ökölvívó, Bogdán Ádám válogatott labdarúgó, Mádai Vivien televíziós műsorvezető és Wolf Kati énekes is.

(MTI)

Kiemelt képünk forrása Ökumenikus Segélyszervezet hivatalos oldala

'Fel a tetejéhez' gomb