Óriásit bukott a Trumpot lejárató film

Egy liberális újságíró-forgatókönyvíró, bizonyos Gabriel Sherman és a mögötte álló szponzorok úgy vélték, hogy ha készítenek egy Trump elnököt  lejárató filmet, és azt a választások előtti hónapban országszerte vetíteni kezdik, azzal majd ártanak a volt elnök népszerűségének és ronthatják a győzelmi esélyeit. 

A „The Apprentice” című filmben a fiatal Donald Trumpot Sebastian Stan játssza, néhai feleségét Ivana Trumpot, Maria Baklova és Roy Cohn ügyvédet, akit a leendő elnök amorális mentoraként ábrázolnak, Jeremy Strong személyesíti meg.

A demokraták sajtójában „októberi meglepetésként” beharangozott mű Trump korai éveiről szól, de tele van csúsztatásokkal és hazugságokkal.

Például az egyik sokkoló jelenetben Trump megerőszakolja Ivanát az otthonuk padlóján. Csakhogy ezt a harminc évvel korábbi (!) sztorit, anno a The Daily Beast pletykalap tette közzé, és időközben Ivana Trump a CNN-nek kifejezetten cáfolta, hogy ilyesmi megtörtént volna. (Ezt a Politico is megírta.)

A bemutató után Trump így reagált erre a Hollywood Reporternek:

„Egykori feleségem, Ivana kedves és csodálatos ember volt, és nagyszerű kapcsolatom volt vele egészen a halála napjáig. A szemétkupac írója, Gabe Sherman, aki egy tehetségtelen hack, és akit már régóta széles körben hiteltelenítettek, tudta ezt, de úgy döntött, figyelmen kívül hagyja.”

A lejárató film másik sarkalatos pontja szerint a korábbi elnök melegorgián vett részt Roy Cohnnal, az ügyvédjével. Ezzel szemben maga a forgatókönyvíró így nyilatkozott a Hollywood Reporternek: „Ez egy szerelmi történet. Roy több szinten is szerette Donaldot. Van egy apa-fiú dinamika a kapcsolatukban. Szerintem is van egy homoerotikus alapáram a kapcsolatukban. Az egyik dolog, amellyel a kutatásom során találkoztam, az volt, hogy Roy sok barátja – Russell Eldridge-től kezdve, akit a filmben alakít – szőke, kék szemű, csupa amerikai kinézetű fiatal férfi volt. Megdöbbentett a hasonlóság köztük és a fiatal Donald Trump között. Szerintem Roy szerelmes volt Trumpba. Nincs bizonyíték arra, hogy valaha is cselekedett volna.”

Szóval nincs bizonyítéka semmilyen melegorgiáról.

Sőt, ugyanabban az interjúban még ezt is mondta: „Mindent elolvastam amit csak tudtam. Donald Trumpról, Roy Cohnról és New York Cityről. Aztán  interjúkat készítettem olyan emberekkel, akik ismerték Donaldot és Royt azokban az években, és további ANEKDOTÁKAT kértem tőlük. Tehát történelmi kutatások és saját interjúim keveréke volt.” Lehetséges, hogy a melegorgia is „anekdotákra” épül? Csak az a gond, hogy a filmben ez már tényként szerepel.

„Ez egy olcsó, rágalmazó és politikailag undorító csatabárd közvetlenül a 2024-es elnökválasztás előtt, hogy megpróbáljuk ártani országunk legnagyobb politikai mozgalmának”

– írta hétfőn Trump, a TruthSocial oldalán.

Azonban minden jel arra utal, hogy a film nem tudta „érzékenyíteni” a közönséget, magyarán: óriási bukás lesz belőle. Hiába vetítették az első hétvégén 1750 moziban, a bevételek alapján ez – mozinként – körülbelül tíz nézőt jelent, nem többet. Ehhez képest, a néhány héttel korábban, Ronald Reagan életéről szóló filmet ötször többen nézték meg – írta a Justthenews.com.

Ennek ellenére a liberális filmkritikusok, akiket a valóság nem szokott érdekelni, máris úgy vélik, hogy a filmet a Cannes-i Filmfesztivál Arany Pálma díjára kell nevezni.   

Címlapkép forrása: Youtube 

'Fel a tetejéhez' gomb