Halálos késelés történt Rotterdamban – A szemtanúk szerint Allahu akbart kiáltozott az elkövető

Ismeretlen férfi két embert késelt meg az éjszaka Rotterdamban, az egyik áldozat meghalt, a másik súlyosan megsebesült, a támadót őrizetbe vették – jelentette pénteken az NlTimes című holland hírportál, hozzátéve, hogy szemtanúk szerint az elkövető Allahu akbart kiáltozott.

A rotterdami hatóságok az X-en közzétett üzenetükben bejelentették, hogy elindult a nyomozás, a támadás lehetséges motivációiról nem közöltek részleteket.

Elmondták azonban, hogy a halálos áldozat egy helyi férfi, a sebesült pedig egy svájci állampolgár, a gyanúsítottról, egy 22 éves, Amersfoortban élő férfiről pedig csupán annyit mondtak, hogy „nem ismeretlen a hatóságok előtt”.

Az ügyben megszólalt Dick Schoof miniszterelnök és David van Weel igazságügyi miniszter is, akik szintén hangsúlyozták, hogy egyelőre nem tudni az elkövető motivációját. „Nem szükségszerűen terrorizmusról van szó; lehet, hogy mentálisan zavart emberrel, esetleg bűnözővel van dolgunk” – jelentette ki van Weel.

Ahmed Aboutaleb, Rotterdam polgármestere mély megdöbbenésének adott hangot az esettel kapcsolatban.

A késelés az Erasmus-hídnál történt, a támadó pedig szemtanúk szerint ezt követően egy szórakozóhely vendégekkel zsúfolt kerthelyisége felé szaladt, ahol üldözőbe vette a menekülő embereket.

Ekkor néhány arra járónak sikerült letepernie, majd a rendőrség őrizetbe vette a férfit, aki maga is megsebesült, ezért kórházba vitték.

Forrás:
MTI
'Fel a tetejéhez' gomb