Fülöp Attila: A szociális és gyermekvédelmi rendszer dolgozói is kiveszik a részüket az árvízi védekezésből – VIDEÓ

Az árvíz mindig munkát, összpontosítást és fontos döntéseket igényel. Így van ez kiemelten, amikor egy szociális intézményt kell megvédeni. Itt Sződligeten az elmúlt napokban mintegy 400-an segítették a munkát, önkéntesek a szociális és gyermekvédelmi rendszer dolgozói – mondta közösségi oldalára feltöltött videójában Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) politikusa.

Fülöp Attila méltatta a katonaság, a katasztrófavédelem, a vízügyesek és a mentőszolgálat is munkáját is, akik a sződligeti Viktor Integrált Szociális Intézmény megvédése érdekében is megtettek mindent az árvízi védekezés során.

Köszönjük szépen mindazoknak, akik hisznek abban, hogy amikor árvíz van, amikor baj közeleg, akkor összefogásra van szükség, mert együtt le tudjuk győzni a bajt – mondta.

Felépültek a gátak, erőltetett és komoly munka eredményeképp a vagyon megvédésre került, biztonságban lehet tudni jelen pillanatban az intézményt magát, de a következő, és ami még fontosabb, az a benne élő személyeknek a védelme – fogalmazott az államtitkár egy másik videóban, amelyet alább adunk közre.

'Fel a tetejéhez' gomb