És akkor a momentumos Gelencsér Ferenc közölte: súlyos vízhiány van!

Nem sikerült értelmeznie a Momentum politikusának, mi az aktuális veszélyhelyzet. Gelencsér Ferenc – annak ellenére, hogy az árvíz elleni védekezésben a közzétett szelfijei szerint ő maga is részt vesz – közösségi oldalán osztotta meg magvas gondolatait arról, hogy milyen súlyos vízhiány van Magyarországon.

Úgy tűnik, a megfelelő időzítéssel (is) akad némi problémája Gelencsér Ferencnek, aki közösségi oldalán posztolta az alábbiakat:

„Hozzuk vissza a tavat! Mentsük meg a felszíni vizeinket!

A Duna éppen árad, emiatt pedig hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy az ország jelentős részén nagyon súlyos vízhiány van. A Pátkai-víztározóból Tessely-szántót csináltak, de a Zámolyi-tározó sem úszta meg. A Velencei-tó valódi vízellátása szintén nem megoldott. A Homokhátság elsivatagosodik, Solymárra pedig olykor lajtoskocsi viszi a vizet. A kormány képtelen rendszerekben gondolkodni, minden problémára ad hoc megoldással állnak elő.”

Itt halkan jegyeznénk meg, hogy minden bizonnyal véletlenül kerülte el Gelencsér Ferenc figyelmét az az egyébként nem elhanyagolható tény, hogy Orbán Viktor miniszterelnök „annyira képtelen rendszerekben gondolkodni” és „ad hoc választ adni a problémákra”, hogy még a hétvégén felkérte Pintér Sándort arra, hogy a belügyminiszter irányításával egy operatív törzs koordinálja az árvíz elleni védekezést.

A többezer önkéntes civil, valamint a honvédség segítsége sem tűnhetett fel Gelencsérnek, aki posztjában végül arról ír, hogy még szerencse, hogy képviselőtársa, Szikra Soma „ebben a csatában a kezdetektől hősiesen állja a sarat, és Pátkán önkormányzati képviselőként, Fejér megyében pedig momentumos megyei képviselőként fog küzdeni azért, hogy ezt a fontos kérdést ne lehessen besöpörni a szőnyeg alá a következő években”.

Milyen szerencse…

'Fel a tetejéhez' gomb