Orbán Viktor: Akármit csinál Brüsszel, Magyarország nem lesz bevándorlóország

Akármit csinál Brüsszel, Magyarország nem lesz bevándorlóország – jelentette ki a miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.

Orbán Viktor emlékeztetett: Magyarország 2015 óta, amikor a „migránsválság tetőpontra jutott”, és az invázió megindult, azt mondja, hogy a külső határokat meg kell védeni, ezért „nyavalygás és önfelmentés” helyett vett egy nagy levegőt, fölépítette a kerítést, és megfogta a migránsokat.

A nyugat-európai országok bevándorlóországgá váltak, a magyarok viszont kiálltak a saját érdekeik mellett,

„mi nem lettünk bevándorlóország, és akármit csinál Brüsszel, ha a feje tetejére áll, mi akkor sem leszünk bevándorlóország, Magyarország a magyaroké, pont”

– fogalmazott.

Hangsúlyozta: az EU-nak nem megbüntetni kell Magyarországot, hanem ki kell fizetnie a magyaroknak azt a nagyon jelentős összeget, amibe eddig a határvédelem került és pénzt kell adni, hogy ezt a munkát folytathassuk.

Magyarország érdeke a gazdasági semlegesség és nem a blokkosodás – jelentette ki a miniszterelnök a műsor egy másik részében; Orbán Viktor Mario Draghi, az Európai Központi Bank volt elnökének elemzésére hivatkozva kiemelte: Európa óriási versenyképesség-vesztést szenved el, és ha azt csináljuk továbbra is, amit eddig csináltunk, „abból nagy baj lesz”.

Jelezte, Európának kétféle válasza lehet Ázsia gazdasági fölemelkedésére: vagy benevez a versenybe, vagy „diszkvalifikálja” az ellenfelet, és lezárja a határait.

Az unió a blokkosodás felé hajlik, naponta jönnek a hírek, a védővámok bevezetéséről, de Magyarország számára a blokkosodás tragédia lenne

– mondta a miniszterelnök.

Forrás:
MTI
'Fel a tetejéhez' gomb