Latorcai Csaba: A kereszt az igazság jele

A kereszt az igazság, az egyetlen egyetemes igazság jele – mondta a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium (KTM) parlamenti államtitkára, a KDNP ügyvezető alelnöke kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Makkoshotykán, ahol egy megújított, az út mellett álló keresztet adtak át.

Rajtunk áll, hogy meg tudjuk-e védeni ezt az igazságot, vagy pedig „ötmilliárd ember igazsága zúdul rá a Földre kormányozhatatlannál, élhetetlenné változtatva ezt a világot” – mondta Latorcai Csaba.

Az államtitkár hozzátette, a kereszt a béke szimbóluma is.

Akik most keresztet állítanak vagy újítanak fel, azt nem maguknak, hanem a következő generációnak teszik. Akik hozzájárultak a kereszt megújulásához azt segítették, hogy páratlan építészeti örökségünk még évtizedekig fennmaradjon

– mondta.

Mindez arra kötelez minket, hogy az örökséget úgy kell továbbadni, ahogy kaptuk. Ezt pedig háborúban nem lehet megtenni. Háborúban nincs gyarapodás, nincs fejlődés. A kereszt arra is felszólít, hogy őrizzük meg a békét, és minden eszközzel álljunk ki mellette! – mondta Latorcai Csaba.

Álljunk ki a béke és az igazság mellett, ne hagyjuk letérni a béke útjáról! Ne hagyjuk, hogy belekényszerítsenek bennünket a háború kórusába, hanem közösen, egymással összefogva tartsuk meg Magyarországot magyarnak, kereszténynek, a béke és biztonság szegletének egy számos bizonytalanságot hordozó, háborúba sodródó Európában! – közölte.

A makkoshotykai kereszttel már meghaladja a 160-at a Kereszténydemokrata Néppárt Állíts egy keresztet a békéért! elnevezésű kezdeményezésében felújított vagy újonnan létrehozott keresztek száma.

Forrás:
MTIKdnp.hu
'Fel a tetejéhez' gomb