Sétálj, hogy lehessen mindenkinek születésnapja!

Nagyszabású életvédő felvonulás kerül megrendezésre Budapesten 2024. szeptember 21-én a „Mindenki Születésnapja Alapítvány” szervezésében. A 14 órától kezdődő séta az Erzsébet tértől a Lánchídon át a Tabánig tart majd, ahol az esemény közös születésnapi tortázással zárul – mert mindenki megérdemli, hogy megélje az első születésnapját!

Újabb nagyszabású életvő kezdeményezés indult nemrég útjára Magyarországon: a „Mindenki születésnapja!” számos életvédő szervezettel és magánszeméllyel összhangban és együttműködésben a széles nyilvánosság számára szeretné eljuttatni életigenlő üzenetét, most életvédő sétát szervez Budapesten 2024. szeptemben 21-én 14 órától az Erzsébet térre.

Szomorú, de Magyarországon 21200 abortusz történt csak az elmúlt évben. A 2023-as adat azt jelenti, hogy naponta közel 60 magzati életet oltanak ki, ami az élve születések számához viszonyítva átlagosan minden negyedik várandóságot érint.

A Mindenki Születésnapja azt vallja, hogy ezeknek a meg nem született gyermekéleteknek a többsége megmenthető lenne, ha jobb társadalmi döntéseket hoznánk; illetve, ha valódi és gyors támogatást nyújtanának minden esetben a válságvárandósoknak.

A Mindenki Születésnapja szervezői ezért tájékoztató- és figyelemfelkeltő kampányukkal, megszólalásaikkal, közösségi médiajelenlétükkel szeretnék befolyásolni a felelős közgondolkodást. Pontos információkat adni az emberi élet kezdetéről, és a magzati életekkel kapcsolatos kérdésekről. Az Alapítvány vallja: az élet a fogantatástól kezdődik, az erről való társadalmi diskurzus pedig kulcsfontosságú.

Egyik fő célkitűzésük a párbeszéd és a kapcsolódási pontok megtalálása mindenkivel, akinek fontos az emberi élet, vallási meggyőződéstől vagy politikai hovatartozástól függetlenül. Szeretnék mozgósítani az életpárti embereket a közéletben. A szervezet mottója: Legyen mindenkinek születésnapja!

A szervezők ezért most minden életvédőt hívnak és várnak a szeptember 21-i felvonulásra, valamint kérik, hogy aki velük tart, terjessze az esemény hírét közösségében, hívjon el másokat is a rendezvényre. A sétán részt vesz és felszólal Böjte Csaba, Lackfi János, valamint dr. Dékány Ágnes. Az esemény nagykövete dr. Csókay András, fővédnökei Keresztes Ilona, Frivaldszky Edit, Földi-Kovács Andrea és Móczár Gábor lesznek.

Bővebb információ a Mindenki Születésnapja facebook oldalán és a mindenkiszuletesnapja.hu oldalon található.

Forrás:
Mindenki Születésnapja
'Fel a tetejéhez' gomb