Solingeni vérfürdő: támadás a keresztények ellen, avagy a német kormány kiutasítási blöffje

A tényeket már jól ismerjük. A múlt pénteken este tíz óra körül, miközben a solingeni lakosok a „Sokszínűség fesztiválján” ünnepeltek a város főterén, megjelent egy „arabnak látszó” férfi, és 15-20 centis késével válogatás nélkül mészárolni kezdett, miközben azt kiáltozta, hogy „Allahu akbar”. A véres tettet követően hárman meghaltak és nyolcan súlyosan megsérültek.

Amikor az Iszlám Állam (ISIS) magára vállalta a felelősséget a merényletért, még azt gondolhattuk, hogy csak a saját “hírnevét” szeretné megerősíteni, de később közöltek egy (nehezen felismerhető) képet is az időközben magát feladó tettesről, a 26 éves Issa al Hassanról, aki a szíriai Deir ez-Zórban született.

Rendőrök a solingeni késelés gyanúsítottját viszik meghallgatásra a legfelsőbb bíróság épületéhez Karlsruhéban 2024. augusztus 25-én. Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

Itt érdemes egy pillanatig megállnunk. Ebben a városban 2016-ban, amikor az ISIS megtámadta és jó részét elfoglalta, mintegy 200 ezer ember élt. Az ostrom alatt megszüntették a város áramellátását a lakosság pedig éhezett. Aki tehette, megszökött vagy kicsempészték a városból. 2017-ben már leginkább csak az ISIS-szel szimpatizálók maradtak ott, körülbelül 90 ezren. Ekkor a solingeni mészáros 19 éves volt.

Majd eltelt három év, és 22 éves korában megérkezett Németországba, s Bielefeldben menedékjogot kért, amelyet elutasítottak. A nagy kérdés, amelyet csak ő maga tudna megválaszolni, hogy valóban az ISIS küldte-e nyugatra… Egyelőre csak azt állíthatjuk, hogy valószínűleg igen. Ezt támasztja alá az ISIS üzenete, amely szerint

a támadó az Iszlám Állam katonája volt, aki „keresztény gyülekezetet támadott meg, hogy bosszút álljon az elhunyt palesztinokért”.

Azonban pénteken már nem hajthatta volna végre a véres merényletet, ha a német törvények nem segítették volna! A deportálás napját is kitűzték, Bulgáriának kellett volna őt visszafogadnia, csakhogy felszívódott a rendőrség elöl. Ezért a kitoloncolás úgynevezett „továbbítási határideje” is kitolódott!

Rendőrök és mentősök a Solingenben elkövetett késes támadás helyszínén 2024. augusztus 23-án éjjel. Fotó: MTI/EPA/Christopher Neundorf

A „német kormány kiutasítási blöffjének” nevezi a Nius.de cikke a jelenlegi jogi helyzetet. E szerint július végéig a szövetségi kormány 75 ezer (!) olyan személynek garantálta a tartózkodási jogát, akiket már ki kellett volna utasítania. Ezt a Nancy Faeser belügyminiszter által kezdeményezett „tartózkodási jog” teszi lehetővé. Így Németországban maradhatnak azok a bűnözők és munkanélküliek is, akiknek a menedékkérelmét már elutasították…

Ők újabb 18 hónapra „tűrési engedélyt” kaphatnak akkor, ha 2022. október 1. előtt már 5 éve az országban voltak, és nem követtek el semmilyen bűncselekményt, valamint igazolni tudják, hogy beszélnek németül. Ez a törvény egyelőre 2025. december végéig érvényes.

Ami az el nem követett bűncselekményeket illeti, itt is van egy kiskapu. Az 50 illetve 90 napra szóló, pénzben megváltható apróbb bűncselekményeket nem veszik figyelembe. Sőt, amint valaki megkapja a „tűrési engedélyt”, az már rögtön több pénzre is váltható, mert az alacsonyabb összegekkel járó AsylbLG-ről átkerül a havi több euró támogatást garantáló SGB II-re. És ez még mindig nem a vége, mert ha valakinek sikerül „tűrési engedélyt” kapnia, akkor azok a házastársak, élettársak és kiskorú gyermekek, akik vele egy háztartásban élnek, vele azonos támogatáshoz jutnak, még akkor is, ha maguk nem tudják igazolni a korábbi tartózkodási idejüket Németországban.

Ráadásul még az 5 éves tartózkodásra is van kiskapu. Nem kell ám ahhoz folyamatosan Németországban tartózkodni, hogy valaki megkapja a „tűrési engedélyt”. Három hónapra bármikor elhagyhatja az országot, többször is, például családlátogatás vagy nyaralás céljából. Lásd cikkünket a migránsok nyaralásáról…

Ezért képmutatóak és undorítóak a német politikusok elcsukló hangú sajnálkozásai a solingeni halottak felett. E cikk szerzője szerint ők pontosan annyira bűnösök, mint Issa al Hassan.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb