Rétvári Bence: A Szajnával szemben az Ipolyt az itt élők, az ide jövők és a kereszténydemokraták is segítenek tisztán tartani

Az Ipoly 175 kilométeres partszakaszán és a vízben szedik össze civil szervezetek a folyóba került hulladékot – mondta Rétvári Bence országgyűlési képviselő Ipolydamásdon a Nagy Ipoly-takarítás alkalmával, hozzátéve, hogy hetek óta a világsajtó a párizsi olimpia kapcsán a Szajna állapotától hangos, ezzel szemben saját folyóinkat hazánkban megvédjük – adta hírül a 0627.hu.

„Az Ipolyt az itt élők, az ide jövők és a kereszténydemokraták is segítenek tisztán tartani, hogy mindenki számára fürdőzhető legyen, nyugodtan lehessen benne úszni, strandolni, evezni” – húzta alá a térség országgyűlési képviselője.

 

Rétvári Bence: Az Ipolyt az itt élők, az ide jövők, és a kereszténydemokraták is segítenek tisztán tartani

Rétvári Bence: Az Ipolyt az itt élők, az ide jövők, és a kereszténydemokraták is segítenek tisztán tartani Az Ipoly 175 kilométeres partszakaszán és a vízben szedik össze civil szervezetek a folyóba került hulladékot – mondta Rétvári Bence országgyűlési képviselő Ipolydamásdon a Nagy Ipoly-takarítás alkalmával, hozzátéve, hogy hetek óta a világsajtó a párizsi olimpia kapcsán a Szajna állapotától hangos, ezzel szemben saját folyóinkat hazánkban megvédjük. „Az Ipolyt az itt élők is, az ide jövők is, a kereszténydemokraták is segítenek tisztán tartani, hogy mindenki számára fürdőzhető legyen, nyugodtan lehessen benne úszni, strandolni, evezni” – húzta alá a térség országgyűlési képviselője. Rétvári Bence köszönetet mondott Juhász Hajnalka országgyűlési képviselőnek, amiért sokadik éve vesz részt és hoz mindig újat az Ipoly takarításba. Hozzátette, hogy a KDNP immár a negyedik évben hirdeti meg a Nagy Ipoly-takarítást, amely egyben környezetvédelmi és teremtésvédelmi akció is. Elmondta, hogy a Duna-Ipoly Sportegyesület és a Pro Civitate Dei Egyesület szervezésében hazai és felvidéki civil szervezetek összefogásával tisztítják meg a hulladékoktól az Ipoly folyót és partját. Juhász Hajnalka, a KDNP alelnöke, országgyűlési képviselő, a folyótakarítás szervezője elmondta, hogy az idei az első év, amikor láthatóan kevesebb már a hulladék a folyóban. Hozzátette, hogy minden környezettudatos gondolkodás ott kezdődik, hogy mi magunk vigyázunk a környezetünkre. Látszik a begyűjtött hulladékokból, hogy döntő többségük műanyag, ami azért szomorú, mert ismeretes, hogy ezek az anyagok bomlanak le a legnehezebben – tette hozzá a képviselő. Több mint 300 önkéntes regisztrált a Nagy Ipoly-takarításra, amelynek a legfontosabb üzenete, hogy amit megteszünk magunkért, azt másokért is tesszük – fűzte hozzá Juhász Hajnalka. Kovács Csaba a Balassagyarmati Városüzemeltetési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a folyóból összegyűjtött hulladékot ebben az évben is társaságuk szállítja el.

Posted by 0627.hu on Friday, August 9, 2024

Rétvári Bence köszönetet mondott Juhász Hajnalka országgyűlési képviselőnek, amiért sokadik éve vesz részt és hoz mindig újat az Ipoly takarításba. Hozzátette, hogy

a KDNP immár a negyedik évben hirdeti meg a Nagy Ipoly-takarítást, amely egyben környezetvédelmi és teremtésvédelmi akció is.

Elmondta, hogy a Duna-Ipoly Sportegyesület és a Pro Civitate Dei Egyesület szervezésében hazai és felvidéki civil szervezetek összefogásával tisztítják meg a hulladékoktól az Ipoly folyót és partját.

Juhász Hajnalka és Rétvári Bence kereszténydemokrata politikusok idén is részt vettek a Nagy Ipoly-takarításon.

Juhász Hajnalka, a KDNP alelnöke, országgyűlési képviselő, a folyótakarítás szervezője elmondta, hogy az idei az első év, amikor láthatóan kevesebb már a hulladék a folyóban. Hozzátette, hogy minden környezettudatos gondolkodás ott kezdődik, hogy mi magunk vigyázunk a környezetünkre. Látszik a begyűjtött hulladékokból, hogy döntő többségük műanyag, ami azért szomorú, mert ismeretes, hogy ezek az anyagok bomlanak le a legnehezebben – tette hozzá a képviselő. Több mint 300 önkéntes regisztrált a Nagy Ipoly-takarításra, amelynek a legfontosabb üzenete, hogy amit megteszünk magunkért, azt másokért is tesszük – fűzte hozzá Juhász Hajnalka.

Kovács Csaba a Balassagyarmati Városüzemeltetési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a folyóból összegyűjtött hulladékot ebben az évben is társaságuk szállítja el.

Szemétszedő kajakosok a Nagy Ipoly-takarításon.

'Fel a tetejéhez' gomb