Istené a dicsőség! – Keresztény sportolók hitvallásai a párizsi olimpián

Simone Biles amerikai tornász, aki három érmet is nyert a párizsi olimpián, korábban azt nyilatkozta, hogy sikereit erős katolikus hitének és Isten ajándékának köszönheti – írta az RMX.news.

A régebbi olimpiákon is sikerrel szereplő Biles a gyermekkorát a szenvedélybeteg édesanyjától távol, nevelőszülőknél töltötte, majd nagyszülei örökbe fogadták és megismertették a katolicizmussal. Élete megpróbáltatásai elmélyítették a hitét, a sportoló úgy érezte, hogy Isten hívja, hogy legyőzze az előtte álló akadályokat. A CNA hírügynökség szerint a tornász minden versenyén rózsafüzért tart a táskájában és gyertyát gyújt Szent Sebestyénnek, a sportolók védőszentjének a képe előtt.

A 24-szeres Grand Slam-győztes Novak Djokovic szerb teniszcsillag a győzelme után sírva fakadt és keresztet vetett miután az ötödik próbálkozása után megnyerte az olimpiát.

A 16 éves brazil Rayssa Leal, miután bronzérmet szerzett gördeszkában, jelbeszéddel üzente az éremátadó ünnepségen, hogy „Jézus az út, az igazság és az élet”. A gesztusáról készült videót rengetegen megosztották a szociális médiában.

A sportoló egy későbbi bejegyzésében a Bibliát idézte: „Nem parancsoltam neked? Légy erős és bátor. Ne félj; ne csüggedj, mert az Úr, a te Istened veled lesz, bárhová mész.”

Amikor a brazil Larissa Pimenta és az olasz Odette Giuffrida a bronzéremért mérkőzött meg a női 52 kilogrammos cselgáncs versenyszámban, már jól ismerték egymást. Sőt, amikor az olasz sportoló Brazíliában járt, a beszélgetéseik hatására kereszténnyé vált – írta a Christianitytoday. A versenyt a brazil nyerte meg, aki utána így nyilatkozott a barátnőjéről: Ő egy különleges ember számomra. Beszél portugálul és általam megtalálta Istent. Alig néhány nappal ezelőtt arról beszéltünk, hogyan fogunk neki adni minden tiszteletet és dicsőséget.

„Isten gyermeke vagyok” – olvasható Shafiqua Maloney Instagram-életrajzában. Mégis, Isten gyermeke tavaly több hónapig volt hajléktalan. Ezt osztotta meg a 800 méteres férfi síkfutás bronzérmese, aki az Arkansas Egyetemen versenyzett, de ma már a karibi St. Vincent és a Grenadine-szigetek nemzetét képviseli Párizsban. Az történt, hogy őszinte sorai felkeltették a szigetek miniszterelnökének figyelmét, és nem sokkal ezután támogatási szerződést ajánlott neki egy karibi víztársaság. Ennek a segítségével a versenyszám 27. helyén érkezett meg Párizsba, de az első két fordulóban rekordod döntött, végül pedig, augusztus 5-én a negyedik helyezést érte el, és mindössze 0,24 másodperccel maradt el a bronzéremtől. A döntő után így nyilatkozott:

„Isten végig velem volt ezen az úton, és amikor ideértem már elhittem, hogy nem azért hozott idáig, hogy elhagyjon.”

Andrea Spendolini-Sirieix brit búvár azt mondta: „Dicsőség Istennek”, miután partnerével, Lois Toulsonnal bronzérmet szerzett a szinkronizált 10 méteres búvárversenyen. „Ez több, mint egyszerű sport” – tette hozzá. „Büszke vagyok arra, hogy képviselem a hazám, a családom, és dicsőítem Jézus nevét.”

Tatjana Schoenmaker Smith augusztus 1-jén bejelentette, hogy visszavonul a versenyúszástól, miután megszerezte negyedik olimpiai érmét, egy ezüstöt a 200 méteres mellúszásban. Amikor három nappal korábban megnyerte a 100 mellúszást is, egy feliratokkal díszített pólót vett fel, megköszönve „közösségének” a támogatást. Az első három felsorolt ​​név: Isten, Jézus és a Szentlélek volt. Smith az olimpia előtt egy közösségi médiában közzétett bejegyzésében kijelentette, hogy nagyon izgatott, mert Isten dicsőségéért is úszik a hazája képviselése mellett.

Címlapképen: Novak Djokovic szerb teniszcsillag, ahogy az olimpiai győzelme után keresztet vet és hálát ad Istennek.

'Fel a tetejéhez' gomb