Gipsy Style Worship koncert lesz a Katakombában

A Gipsy Style Worship egy frissen alakult formáció, amely leginkább a Pop, RnB és Jazz alapokra építi a zeneiségét. Augusztus 10-ei Katakomba – Pengető színpados koncertjükre saját dicséretek mellett, néhány feldolgozással is készülnek. Közös céljuk minél több embert elérni és megnyerni Krisztus számára. Dalaikkal, szövegeikkel a tiszta, hamisítatlan Evangéliumot szeretnék közvetíteni.

Tagok:
Nagy László – ének
Egri Nóra – ének
Dányi Enikő – ének
Csikó Dávid – basszusgitár
Sárközi Szabolcs – dob
Ifj.Nagy László – zongora
Rácz Dániel – gitár
Bódi Róbert – gitár

A koncert előtt volt lehetőségünk a zenekar frontemberével Nagy László-val egy interjút készíteni. 

-Mikor alakult a formációtok? Hogy ismertétek meg egymást?

-A zenekar 2023 októberében alakult. Én és a fiam néhány alkalommal együtt dicsőítettünk keresztény rendezvényeken, majd kaptunk egy felkérést, hogy dicsőítsünk egy keresztény konferencián. Mivel a fiam zeneiskolába jár, sok tehetséges keresztény zenésszel ismerkedett meg és így beszerveztük a barátait a zenekarba.

-Rögtön saját dalok készítésével kezdtétek a közös munkát vagy feldolgozásokat is játszotok?

-Először feldolgozásokkal kezdtük a munkát, majd saját dalokkal bővítettük a repertoárunkat.

-A zenekar tagjai közül mindenki hivatásos zenész vagy van polgári állásotok emellett?

-Igen mindenki hivatásos zenésznek készül (mindenki zeneiskolában tanul) ez alól kivétel egyedül én vagyok (Nagy László, a zenekar frontembere). A polgári szakmám szerkezet-építő.

-Van hazai vagy külföldi példaképetek, aki esetleg inspirációt adott nektek, hogy belevágjatok?

-Én, a zenekar frontembere 27 éve dicsőítem Istent, így azt mondhatom Ő volt az egyedüli inspirációm, de természetesen hallgatunk külföldi és magyar keresztény zenei előadókat, köztük Israel Houghton, Kirk Franklin, Hillsong united gyakorolt nagyobb hatást ránk. Magyar előadók tekintetében a Dics sulit és a Finucci bros-t emelném ki.

-Egy közösségbe, felekezetbe tartoztok? Mikor szólított meg titeket az Úr?

-Konkrét felekezethez nem tartozunk még. Engem 1997-ben szólított meg az Úr, a zenekar fiatalabb tagjait értelemszerűen csak néhány éve.

-Hogy néz ki nálatok az alkotói folyamat? Ki a zeneszerző és ki a szövegíró?

-A dalokat a mindennapjainkból, az Istennel átélt élményekből, tapasztalatokból és szívünk indulatából vetjük papírra, illetve zenésítjük meg. A dalokat én szerzem.

-Készültök kis- vagy nagylemezzel a közeljövőben? Ha igen, mikor?

-Készülünk minimum egy kislemezzel, ami reményeink szerint csak saját dalokból fog állni. A megjelenés időpontját egyelőre nem tudjuk, de törekszünk arra, hogy még ebben az évben kiadjuk.

-Hol láthatunk titeket fellépni 2024-ben?

-A zenekar még nagyon friss, ezért előre betervezett fellépéseink nincsenek. Abban bízunk, hogy a koncert után sokan megismerik a zenekart és lesznek felkéréseink is.

-Mit üzennétek azoknak, akik érdeklődnek a Katakomba klub-os koncertetek iránt?

-Mindenféleképp azt üzenjük, hogy legyenek ott a koncerten, ha szeretnének igényes keresztényzenét hallani, mert mi hisszük, hogy egy új színfolt vagyunk, leszünk a magyar keresztényzenei életben.

Jegyek: https://tixa.hu/gsw_20240810_katakombapengeto

Helyszín: 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 10. -1/3. (Katakomba – Pengető
Színpad)

A helyszín befogadóképessége 70 fő, ajánljuk az elő vétes jegyvásárlást!

'Fel a tetejéhez' gomb