A hét második felében zajlik az országhatáron átnyúló teremtésvédelmi akció, a Nagy Ipoly-takarítás

Balla Mihály, a Fidesz Nógrád vármegyei országgyűlési képviselője a Facebook oldalán invitálta a Nagy Ipoly-takarítás teremtésvédelmi akció balassagyarmati helyszínére azokat, akik szívesen segítenék az Ipoly folyót, és annak környezetét megtisztítani.

Az augusztus 8-án kezdődő, negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Nagy Ipoly-takarítás programja során az Ipoly folyót és partját mintegy 175 kilométer hosszan tisztítják meg a hulladékoktól, a munkát a folyón kenukból, valamint a parton gyalogosan, önkéntesek segítségével valósítják meg.

Az akcióhoz Juhász Hajnalka és Rétvári Bence, a Kereszténydemokrata Néppárt két alelnöke is csatlakozott, jelezve, hogy a teremtésvédelem által a kereszténydemokraták a leginkább zöld politikát képviselők.

Balassagyarmaton augusztus 10-én, szombaton 10 órakor várják a híd lábánál a csatlakozni szándékozó környezetvédőket.

Címlapképen: Önkéntesek tisztítják az Ipoly medrét a felvidéki Rárósmúlyad közelében a III. Nagy Ipoly-takarítás elsõ napján 2023. augusztus 10-én. A három napig tartó munkában több mint 170 kilométeres szakaszon tisztítják meg a határfolyót egyesületek, civilek, önkéntesek. Az akciót a határ magyar oldaláról Nógrád és Pest vármegye önkormányzatai, Szlovákiából Besztercebánya és Nyitra megye önkormányzatai támogatják. Fotó: MTI/Komka Péter

 

'Fel a tetejéhez' gomb