Ki kapja a jó emberek Oscar-díját?

Elindult a jó emberek versenye, azaz a 2024-es Kopp-Skrabski-díj közönségszavazása. Most itt a lehetőség, hogy megünnepeljük azokat a hétköznapi hősöket, akik munkájukkal nap mint nap segítenek nekünk anélkül, hogy a hírekbe kerülnének.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom 2017 óta évente adja át a Kopp-Skrabski-díjat olyan kivételes egyéneknek, kutatóknak és házaspároknak, akik áldozatos munkájukkal gazdagítják a közösségeket. Az idei jelöltek között alapítvány elnök, pszichológus, református lelkipásztor, termékenységtudat szakértő, de cukrász-pék oktató is előfordul, ezzel a társadalom széles palettáját lefedve.

Most a mi kezünkben a döntés, hogy ki kapja a közönségdíjat az EGYÉNI és HÁZASPÁR kategóriákban. Emellett a tudományos életben elismerésre méltó 35 év alatti és feletti szakemberekre is lehet szavazni a Kopp-Skrabski TUDOMÁNYOS DÍJ kategóriában, melyet immár negyedik éve adnak át.

A honorált személyeket ősszel, ünnepélyes díjátadón jelentik majd be. A korábbi díjazottak között olyan neves személyek szerepelnek, mint Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter színész házaspár, Pál Feri katolikus pap, Bálint Balázs szülész-nőgyógyász, Dr. Túry Ferenc pszichiáter és még sokan mások.

Ne hagyjuk ki a lehetőséget, szavazni szeptember 10-ig lehet a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom online felületén.

A Kopp-Skrabski-díj Kopp Mária orvos, pszichológus és férje, Skrabski Árpád mérnök, szociológus nevét viseli. A házaspárként együtt kutató és alkotó szakemberek számos társadalomlélektani, magatartás-szociológiai munkát jelentettek meg. Országos reprezentatív felméréseket végeztek a magyar egészségi állapot és életminőség pszichoszociális hátterének feltárása céljából. A díj olyan emberek tevékenységét ismeri el, akik mások boldogulásáért, testi-lelki egészségéért, kisebb vagy nagyobb közösségekért dolgoznak az élet legkülönbözőbb területein. A díjról bővebben itt olvashatunk.

'Fel a tetejéhez' gomb