Tízezrek özönlöttek: rekordrészvétellel zajlott az idei MCC Feszt

Az esemény hazánk egyik legjelentősebb nemzetközi intellektuális seregszemléjévé vált.

Hatalmas siker volt az immár negyedik alkalommal Esztergomban megrendezett MCC Feszt, írják közleményükben. 

300 előadó, 100-nál is több szakmai program, több mint 40 zenei esemény és 150 kiállító

 az Edu sétányon. A Mathias Corvinus Collegium (MCC) háromnapos zenei fesztiválján.

csaknem 49 ezer látogató 

fordult meg, amely abszolút rekordnak számít a fesztivál történetében. Az MCC rendezvénye Magyarország egyik legjelentősebb nemzetközi intellektuális seregszemléjévé és nívós könnyűzenei programjává nőtte ki magát. A fesztiválon számos hazai és külföldi szaktekintély, közéleti személyiség, akadémikus osztotta meg gondolatait: 

több mint harminc országból 120 külföldi előadó fogadta el a szervezők meghívását.

Sebastian Kurz korábbi osztrák kancellár, Ján Figel korábbi szlovák miniszter, európai uniós biztos, valamint Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke, a miniszterelnök politikai igazgatója és Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója a legutóbbi európai parlamenti választásokat elemezték.

Chris Rufo, a harvardi plágiumbotrány kirobbantója, a Manhattan Institute vezető munkatársa hazánk bevándorláspolitikáját méltatta. Peter Frankopan, brit történész az elkövetkező tíz év geopolitikai jelentőségéről szólt, míg Schwab Richárd gasztroenterológus hazánk táplálkozási szokásainak hatásairól beszélt.

Az esti és hajnali órákban fellépett Ákos, Majka, az Ivan & The Parazol, a Tankcsapda és még sokan mások. Óriási siker volt a folksátor, ahol előadásokon, táncházakon, népzenei bulikon vettek részt felnőttek és diákok egyaránt.

Címlapkép: MTI/Kovács Attila

 

 

'Fel a tetejéhez' gomb