Megkezdődtek a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusának kivitelezési munkái

A munkaterület körbekordonozásával szerdán délelőtt megkezdődtek a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új belvárosi campusának kivitelezési munkálatai a Magyar Rádió egykori székházának helyén.

A helyszínen tartott sajtótájékoztatón Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium építészeti államtitkára elmondta: az elmúlt 35 évben ekkora értékű oktatási intézményi beruházás nem történt Magyarországon, amivel a projekt az egyik legnagyobb volumenű, Budapest léptékben is meghatározó állami beruházás.

Az államtitkár elmondta: szeptemberben kezdődnek meg a jövő tavaszig tartó a bontási munkálatok a területen. A feladatot elnyerő cég kiválasztásakor szempont volt, hogy a lehető leggyorsabban, a legkisebb szállópor-kibocsátás mellett, a legszigorúbb rezgésvédelmi és veszélyesanyag-kezelési szabályokat betartva vállalja a munka elvégzését.

Az MKPK és a PPKE bízik abban, hogy a munkálatok a területi adottságokat figyelembe véve a lehető legkisebb környezeti terheléssel valósulnak meg, az új campus megvalósulásával pedig a lakosság, valamint a környéken tanulók és dolgozók egyaránt magasabb életminőséget érhetnek el. A jelenlegi átmeneti állapot megszűnése után a Palotanegyed vonatkozó része újra Fővárosunk és Józsefváros egyik ékköve lehet.

 

'Fel a tetejéhez' gomb