A nyugati posztnemzeti, posztkeresztény állapot és a magyar nagystratégia

Orbán Viktor tusványosi 2024-es beszédében világosan felvázolta a nyugati állapotot és a magyar nagystratégiát. Ebből érthetővé vált, hogy miért állunk szemben a nyugati elit elképzelésével, mi több már kialakult helyzetével. Magyarország ezt a helyzetet melynek része a posztnemzeti állapot és a zéró vallás nem fogadhatja el, nekünk a nemzet és a kereszténység – mely alapot nyújt a társadalom működéséhez – a cél. Nyugaton már nem nyújt ehhez alapot a kereszténység, „nincs közerkölcs”, láthattuk ezt a francia olimpia megnyitón –amire utalt a miniszterelnök. Azt is hozzátette, hogy „minden nemzetnek joga van ahhoz, hogy megmutassa saját magát. Hát ezt láttuk!” Hozzátehetjük, hogy a francia blaszfémia az olimpiai megnyitón világosan mutatja meg a nyugati állapotokat, amiből mi nem kérünk.

Orbán Viktor a nyugati kritikákra válaszként azt mondta, a békemisszió, keresztény kötelesség. Ezzel nyitotta beszédét, egyben kijelölve a témát: (1) háború, (2) mi lesz a háború után? (3) hogyan kell az új világra felkészülni?

Rögtön rámutatott arra az ellentmondásra, hogy az Unió célja a béke, ám a béke érdekében támogatja a háborút. Nem adják fel a háborút, ami eszkalációhoz vezet. Az európai szankció pedig önsors rontás.

Ezután rámutatott a legnagyobb problémákra, ami a mai nyugatot jellemzi. Egyrészt nincs közerkölcs, amit jól mutatott az olimpiai megnyitó, másrészt cél a nemzet meghaladása. A migráció által, megszabadulnak az etnikai homogenitástól. Idegen civilizációt engednek be 10 ezer számra, amit Közép-Európa nem tud elfogadni. A másik nagy probléma a nemzet meghaladása, ami a nemzetet átmeneti képződménynek tartja, így ott már posztnemzeti állapotban vannak. Utalt Trumpra aki a posztnemzeti állapotból visszahozná az országot a nemzetállami pozícióba. Nem véletlenül idézte a volt amerikai elnököt, és remélhetően a következő amerikai elnököt, hiszen eszmeisége megegyezik a magyar elképzelésekkel.

Kijelentette, hogy Nyugaton megszabadultak a „metafizikai, nemzeti és családi köteléktől”. Hozzátehetjük, hogy a sátán támadása alatt áll a család, a kereszténység és a nemzet. Nyugaton jó munkát végzett, így nemcsak a családot dúlta fel, de a posztnemzeti állapot mellett, posztkeresztény állapotban van. A kormányfő utalt rá, hogy magasabb célokat kell kitűzni, ez a nagyság titka. Ez pedig nem más, mint az „Isten, haza, család”. És valóban jelenleg ezt az érát éljük.

„Két világkép, két mentalitás”

csap össze, ahogy a miniszterelnök mondta. Nálunk nemzetállam, ott posztnemzeti állapot. Háború, migráció, globalizmus ellenesség itt, és a nép mindenütt ilyen nézőpontot vall, de az elit elítéli a népet azt mondva, jobbra tolódik. Sőt, nem fukarkodik a jelzőkkel, mint idegengyűlölet, homofóbia, nacionalizmus. Hozzátehetjük, hogy a nyugati országokban gyűlöletbeszéd korrektorokat alkalmaznak, akik kiszűrik az ilyen beszédet, ami nem akar migrációt, háborút, gender propagandát, és még súlyosan szankcionálnak is érte.

„Brüsszel a liberális oligarchia megszállása alatt van”

– mondta Orbán Viktor. Van, ami tiltott, tűrt és támogatott, mint a szocializmusban. Például a Patrióták szövetsége tiltott, mert háború, migráció és globalizmus ellenes.

Mi következik ebből? Új világ jön, világrendszerváltás lesz – mondta. Szerinte Ázsia irányából jön a változás.

Mit kell tennie Magyarországnak? A nyugatiak nem térnek vissza a nemzetállamhoz, nekünk viszont védenünk kell. Magyar nagystratégiát kell kidolgozni, ami most még csak vázlatokban áll. Kapcsolódni kell a Trump programhoz Nyugaton és Keleten is ott kell lenni. Másik fontos dolog a szuverenitás védelme, pénzügyi területen is. Demográfiai önfenntartó állapot létrehozása, nem a migránsoktól várni az utódokat.

Nyugaton, zéró vallási állapot van, ott a kereszténység nem ad már alapot a társadalom működéséhez. A kereszténység morális alapot ad, ezt kell követnünk. És igazán lelkesre és lelkesítőre sikerültek az utolsó szavak:

„Toborozni kell a fiatalok között. Nemzeti érzelmű, bátor fiatal harcosok kerestetnek!”

Szép cél a nemzet védelem és a kereszténység védelem, hogy soha ne legyünk posztnemzeti és posztkeresztény állam.

„Látta a gazdája, hogy vele van az ÚR, és mindazt eredményessé teszi az ÚR, amihez hozzáfog.(1Móz39,3)

Címlapképen: Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke (k), Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke (j) és Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke (b). Forrás: Facebook/Tusványos

'Fel a tetejéhez' gomb