Testével védte családját a hívő tűzoltóparancsnok, akit megöltek Trump gyűlésén

Hősnek tartják azt a tűzoltóparancsnokot, aki megvédte családját a Trump gyűlésen – írta a Christian Post. A keresztény férfi minden vasárnap templomba járt, odaadó édesapaként emlékeznek rá.

Szerette a közösségét, templomba járt, a családja volt a mindene – emlékezett Josh Shapiro, Pennsylvania kormányzója Corey Comperatore-re, a Trump -gyűlésen megölt tűzoltó parancsnokra. Hangsúlyozta: két lány büszke édesapja, a Buffalo Township Önkéntes Tűzoltó Társaság elhivatott munkatársa volt, hiánya hatalmas űrt hagyott szerettei és munkatársai lelkében is. A férfi azért halt meg, mert családja elé vetette magát, testével védte szeretteit a halálos golyótól. A férfit Donald Trump Butlerben tartott választási gyűlésén találta el az a lövedék, amit a merénylő a volt elnöknek és elnökjelöltnek szánt.

Corey lánya, Allyson Comperatore szívszorító posztot írt édesapjáról:

„Megvédett a golyótól, ami egyenesen felénk jött. Annyira szeretett, hogy még ezt is bevállalta értünk.”

A felesége, Helen Comperatore a mai napig nem tudja feldolgozni, ami történt. Ő azt írta:

,,Amit a drága gyermekeinknek végig kellett nézni, az megbocsáthatatlan.”

A tűzoltóparancsnok lelkes támogatója volt Trumpnak. A volt elnök az eset után támogatta az áldozatok megsegítését célzó GoFundMe oldal létrehozását, amelyen keresztül már 3,6 millió dollár gyűlt össze. A hős parancsnok egyik lányának is nyitottak egyet külön, azon már több mint 840 ezer dollárnyi adományt számoltak össze. A Donald Trump elleni merénylet során két további ember súlyosan megsebesült, őket válságos állapotban szállították kórházba. Az őket ápoló egészségügyi központ szóvivője azt közölte, hogy az 57 éves David Dutch és a 74 éves James Copenhaver állapota továbbra is súlyos, de már stabil. Az 52 éves tűzoltó templomi gyászszertartását szűk családi körben tartották, majd a koporsót tűzoltóautón vitték végső nyughelyére Freeport városában, amit már több mint száz, a körzet tűzoltóságairól érkezett jármű kísért.

Trump elleni merénylet: Tűzoltóautók sorfala mellett kísérték utolsó útjára a meghalt parancsnokot

Címlapkép: Donald Trump volt amerikai elnököt, a Republikánus Párt elnökjelöltjét (k) a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei veszik körbe a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyűlésen 2024. július 13-án.  MTI/AP/Evan Vucci


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb